©  atb

Kempenaar loopt 47ste veroordeling op: deze keer 15 maanden cel

Berlaar, Herentals -

Jan S. uit Herentals is door de strafrechter in Mechelen veroordeeld tot vijftien maanden cel voor enkele diefstallen in Berlaar. Opvallend was dat hij niet voor de eerste, maar voor de 47ste keer werd veroordeeld door een rechtbank.

Half juni pakte de politie Jan S. op in de buurt van de voetbalterreinen van Berlaar-Heikant. De kerel was dronken en heel snel werd duidelijk dat hij op nachtelijke rooftocht was geweest. Hij had in enkele tuinhuizen ingebroken en onder meer een (defecte) fiets, een E-bike en drank gestolen. Er was sprake van flesjes gewoon bier, maar ook van Leffe en zestien blikjes cola. Een groot deel van de gestolen zaken liet hij in de buurt van de inbraken gewoon achter.

De voorbije twintig jaar stond Jan S. al verschillende keren voor de rechtbank. Met deze jongste straf staat de teller nu op 47 veroordelingen.

Het Openbaar Ministerie had tijdens de behandeling van de zaak ook een effectieve celstraf geëist. “In het verleden heeft hij nog tal van kansen gekregen, waaronder ook probatiemogelijkheden. Maar hij heeft die nooit gegrepen en bleef op het slechte pad”, zei de openbare aanklager.

De verdediging probeerde nog een nieuwe voorwaardelijke straf uit de brand te slepen, maar daar wou de rechter niet van weten. Ze legde 15 maanden effectief op.  (tdk, svds)

MEER OVER Rechtbank Mechelen

Meer nieuws uit de Kempen

citta Kempen

Mobiliteit in de Kempen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio