Bibi, Rachid en Lin Sze zijn terug met de familiezaak. 

Bibi, Rachid en Lin Sze zijn terug met de familiezaak. © Filip Spoelders

Afhaalchinees gaat weer open, met oorspronkelijk team: “We misten het te hard”

Lint -

Voor de liefhebbers van de klassieke Chinese keuken uit Lint is er goed nieuws. Het Chinese meeneemrestaurant Lotus aan de Duffelsesteenweg heropent 5 augustus met de vertrouwde gezichten.

Filip Spoelders

De familiezaak was gedurende dertig jaar een vaste waarde in Lint. Ze werd geopend door de ouders van Lin Sze en Bibi. De laatste vijf jaar stonden de zussen aan het roer samen met Rachid, de man van Lin Sze.

“Maar in september vorig jaar sloot ik de deuren door een samenloop van omstandigheden. Het was niet de bedoeling om terug te komen. Mijn zus Bibi was in november 2019 ziek geworden. Rachid en ik hadden een derde kindje gekregen en er was het coronavirus. Onze ouders mochten onze kinderen niet opvangen en slechts één van onze flexijobbers wou nog komen werken. De anderen hadden angst door de pandemie. Er was werk genoeg maar we konden het niet meer aan”, vertelt Lin Sze.

Klassiekers van Lotus

Haar ouders verhuurden de zaak van november 2020 tot maart dit jaar aan andere ondernemers maar het sloeg niet aan. “Onze ouders vroegen of wij Lotus toch niet opnieuw wilden openen. Bibi is nu genezen en we hebben in de keuken zoveel geleerd van onze ouders. Dit verhaal mag niet stoppen. We willen terug onze klassiekers bereiden.”

Ook Bibi is ongeduldig om er aan te beginnen. “De band en de babbels met de klanten heb ik zo hard gemist. Dit is logisch want wij zijn opgegroeid met deze familiezaak. We zaten zo graag in de keuken met onze ouders. De adrenaline die je voelt tijdens de drukte in de keuken wil ik opnieuw voelen. Ik ben erg blij weer helemaal terug te zijn.”

Bibi, Rachid en Lin Sze gaan hun klassiekers bereiden.

Bibi, Rachid en Lin Sze gaan hun klassiekers bereiden. © Filip Spoelders

De zussen en Rachid gaan van start met de klassiekers waarvoor Lotus altijd bekend stond. “We beginnen met een beperkte kaart die nadien zeker weer kan uitbreiden. De klanten zijn welkom voor onder andere onze grote loempia’s, babi pangang, kippensatés, gebakken kippenblokjes en chop choy. Zo goed als alle bereidingen, ook de sauzen en het deeg voor de loempia’s, worden huisgemaakt”, vult Lin Sze aan.

Vanaf 5 augustus mogen de klanten opnieuw naar het vertrouwde nummer bellen. “Wij hebben graag dat de klanten telefoneren. De persoonlijke band en het geven van informatie vinden wij erg belangrijk.”

Lotus, 03/454.19.76

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio