Robert Vinck van café Oxford zet een straatfeest op poten. 

Robert Vinck van café Oxford zet een straatfeest op poten. © Bart Roggeman

The Queen B’s

The Queen B’s © rr

1 / 2
thumbnail: Robert Vinck van café Oxford zet een straatfeest op poten. 
thumbnail: The Queen B’s

Cafébaas brengt leven in brouwerij met straatfeest

Hemiksem -

“Tijd dat hier weer wat leven in de brouwerij komt”, zegt cafébaas Robert Vinck van café Oxford in de Heuvelstraat in Hemiksem. Hij voegt de daad bij het woord en zet op 7 en 8 augustus met de hulp van enkele buren een straatfeest op poten met een barbecue en enkele optredens.

“Buren vertelden mij dat het hier vroeger ook altijd kermis en braderie was, al is dat al wel een ‘eeuwigheid’ geleden. Ik wil hier graag iets terug uit de grond stampen. In Boom toen ik daar café had, heb ik dat ook gedaan en elk jaar groeide dat meer en meer uit.”

Vanwege de coronamaatregelen zijn de mogelijkheden nog beperkt, maar met een barbecue, optredens van (lokale) zangers en kinderanimatie wil de cafébaas de klanten en buren voor het eerst sinds lang toch weer enig vertier bieden. Van het gemeentebestuur kreeg hij de toestemming om de Oxfordstraat de twee dagen verkeersvrij te maken zodat er een groot zomerterras kan worden opgesteld.

“Tegen 14 euro voor vier stukken vlees kunnen de mensen, mits voorinschrijving, tussen 13 en 18u komen eten. Kinderen betalen 7 euro. Vanaf 16.30u zorgt het duo Midnight Promises voor een eerste optreden, om 19u gevolgd door The Queen B’s uit Hemiksem zelf.”

Ook de drie dames zijn verheugd weer op een podium te kunnen staan. Voor hen is het een van hun eerste optredens sinds alles op slot ging. “We kijken er enorm naar uit. Dat we dit dan nog in eigen buurt kunnen doen, maakt het nog extra leuk.” Hun outfits - tijdens het optreden wisselen ze geregeld van kostuum - liggen alvast klaar.

Kinderanimatie

“Dat is ook mijn opzet om er zoveel mogelijk andere lokale handelaars en artiesten bij te betrekken”, geeft Robert Vinck aan. “Er komen een springkasteel en een trailer die tot een waar speelparadijs wordt uitgebouwd van Retro-City uit Hemiksem. En Nikita, een jongedame uit Hemiksem, komt de kinderen schminken. Inschrijven voor de barbecue kan nog tot 31 juli.”

(bar)

0468-12.15.02

CITTA

Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio