Het stadhuis in Mechelen. 

Het stadhuis in Mechelen. © BELGAIMAGE

Stadhuis kleurt blauw als symbool tegen mensenhandel

Mechelen -

Het stadhuis van Mechelen kleurt op vrijdag 30 juli helemaal blauw. De stad neemt daarmee deel aan de Blue Heart-campagne van de Verenigde Naties. Met de actie wil de VN de strijd tegen mensenhandel en uitbuiting onder de aandacht brengen.

“Volgens schattingen waren er in België in 2018 maar liefst 23.000 slachtoffers van mensenhandel”, zegt schepen van Mondiaal Beleid Marina De Bie (Vld-Groen-m+). “Wereldwijd lopen dan ook miljoenen mensen kans om het slachtoffer te worden van deze verwerpelijke misdaad, waarvan één op drie slachtoffers een kind is.”

“Zeker nu de ongelijkheid in onze samenleving en de economische problemen toenemen door de coronacrisis, dreigt het aantal gevallen van mensenhandel nog toe te nemen”, aldus De Bie. “Als stad willen we ons dan ook verzetten tegen deze ernstige schending van de mensenrechten. Want mensenhandel brengt ook seksuele en economische uitbuiting met zich mee. Slachtoffers komen vaak in vernederende en mensonterende omstandigheden terecht.”

Profielfoto op sociale media

De stad sluit zich daarom aan bij de Blue Heart-campagne van de Verenigde Naties. Met die campagne wil de VN de strijd tegen mensenhandel onder de aandacht brengen. “We verlichten het stadhuis op 30 juli in het blauw en roepen ook individuele Mechelaars op om de actie te ondersteunen. Dat kan bijvoorbeeld door het Blue Heart-logo als profielfoto te gebruiken op sociale media.” (svds)

Meer nieuws uit regio Mechelen

Mobiliteit in Mechelen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio