Esneux. Hier ging de brandweer van Westmalle helpen. De pompiers van Oostmalle hielpen in Chaudfontaine. 

Esneux. Hier ging de brandweer van Westmalle helpen. De pompiers van Oostmalle hielpen in Chaudfontaine. ©  BELGA

Gemeente schenkt 1 euro per inwoner aan slachtoffers overstromingen

Malle -

Het gemeentebestuur van Malle schenkt een euro per inwoner aan de slachtoffers van de watersnood in Vlaanderen en Wallonië.

Kristin Matthyssen

Concreet gaat het dus om een bedrag van 15.613 euro dat werd overgemaakt aan het Rode Kruis Vlaanderen, de organisatie die instaat voor de officiële hulpverlening in de getroffen gebieden in Wallonië en Vlaanderen.

Ook burgemeester Harry Hendrickx (DBM) was danig onder de indruk van de beelden op de televisie. “Het is verschrikkelijk wat die mensen doormaken”, zegt hij. “Velen zagen hun huis of volledige inboedel vernield terwijl anderen dierbaren verloren. Al die slachtoffers wacht nog een heel lange en moeilijke periode om dit onheil te boven te komen.”

Burgemeester Harry Hendrickx roept de Mallenaren op om hun duit in het zakje te doen via een gift aan het Rode Kruis of door zich zelf als vrijwilliger te registreren via www.rodekruis.be/helpenhelpt. Burgers die onderdak kunnen en willen aanbieden aan slachtoffers van de overstromingen kunnen zich op hun beurt registreren op het platform van Airbnb, via www.airbnb.com/western-europe-flooding21.

Tot slot wil de burgemeester de Malse brandweerlieden bedanken voor de hulp die ze geboden hebben in de zwaar getroffen regio rond Luik. Zo was een ploeg van brandweerpost Oostmalle twee dagen actief in Chaudfontaine om ondergelopen kelders leeg te pompen en afval op te ruimen, terwijl de brandweerpost Westmalle in Esneux betrokken was bij reddings- en zoekacties aan de oevers van de Ourthe.

Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio