De hoge besmettingscijfers zijn vooral toe te schrijven aan besmettingen op jeugdkampen. 

De hoge besmettingscijfers zijn vooral toe te schrijven aan besmettingen op jeugdkampen. ©  RR

Opvallend veel coronabesmettingen in Zoersel, Malle en Schilde: jeugdkampen belangrijke oorzaak

Zoersel, Malle, Schilde -

De cluster Zoersel, Malle en Schilde kleurt donkerrood op de kaart van de besmettingscijfers. Zoersel staat zelfs tweede hoogste qua besmettingsgraad in Vlaanderen. Het gaat om een combinatie van uitbraken op jeugdkampen en individuele gevallen.

Kristin Matthyssen

Op de kaart van Sciensano vormen Zoersel, Malle en Schilde een opvallend donkerrood eiland. Ook Hoogstraten doet het slecht. Het gaat om de besmettingscijfers van de voorbije veertien dagen.

Zoersel schoot vorige week hierin pijlsnel naar boven na een grote corona-uitbraak op het kamp van de KLJ van Zoersel in Lint, waar ruim de helft van de jongeren besmet bleek. Het kamp moest hierdoor vroegtijdig afgebroken worden.

“In Malle gaat het om een combinatie van individuele gevallen die in beeld zijn en opgevolgd worden”, zegt bevoegd schepen Wouter Patho (N-VA). “En ook enkele positieve gevallen op kamp. Maar niet op de kampen van andere jeugdverenigingen die op ons grondgebied op kamp zijn, maar van Malse jeugd. Voor alle duidelijkheid: geen enkel kamp van een Malse jeugdbeweging moest vroegtijdig worden afgebroken.”

Ook in Schilde blijken er na navraag enkele uitbraken geweest te zijn bij verschillende jeugdkampen. “Maar die zijn allemaal in beeld en worden opgevolgd”, klinkt het.

MEER OVER Coronavirus