Op 3 augustus wordt de natuursteen in de Edmond Van Hoofstraat hersteld.  

Op 3 augustus wordt de natuursteen in de Edmond Van Hoofstraat hersteld.  © rr

Edmond Van Hoofstraat aan de beurt voor natuursteenherstelling

Mol -

De volgende fase in de natuursteenwerken in Mol start op dinsdag 3 augustus met de herstelling van het kruispunt Edmond Van Hoofstraat-Graaf de Broquevillestraat.

Tijdens de werken wordt het tweede deel van de Edmond Van Hoofstraat doodlopend voor auto’s. Doorgaand verkeer en bussen van De Lijn volgen de omleiding via Schansstraat – Vennestraat – Martelarenstraat. Het gemeentebestuur voert tijdelijk tweerichtingsverkeer in voor de bewoners, zodat zij vlot hun huis kunnen bereiken en verlaten. Voetgangers en fietsers kunnen de werfzone altijd veilig passeren.

De werkzaamheden nemen normaal gezien vier weken in beslag, onder voorbehoud van het weer en onvoorziene omstandigheden. De herstellingswerken vinden in augustus plaats, omdat er in de vakantiemaand niet veel schoolbussen passeren in de Edmond Van Hoofstraat. Vanaf september neemt het schoolverkeer aanzienlijk toe. De aannemer garandeert dan ook dat de werken voor de start van het nieuwe schooljaar zijn afgerond.

Herstellingsproject

De werken passen in een groter herstellingsproject, waarbij tien werfzones in het centrum structureel worden hersteld. Elke herstelling omvat het uitbreken van de bestaande natuursteenklinkers, het vernieuwen van de fundering en het herplaatsen van alle ‘gekuiste’ klinkers. mto

MEER OVER Mobiliteit Kempen