De optredens en EK-wedstrijden op Oscarpelouza Zomert lokten heel wat toeschouwers. 

De optredens en EK-wedstrijden op Oscarpelouza Zomert lokten heel wat toeschouwers. © rr

Checkpoint Charlie sluit succesvolle Oscarpelouza Zomert af: “Nog één keer knallen”

Mechelen -

In het Oscar Vankesbeeckstadion van Racing Mechelen vindt vrijdagavond de laatste editie van Oscarpelouza Zomert plaats. Met voetbal op groot scherm en verschillende optredens werd er deze zomer al heel wat geld opgehaald voor de jeugdwerking van de club. Het laatste optreden is van Checkpoint Charlie, een vaste waarde op het evenement.

Stijn Van de Sande

Door de coronamaatregelen moest Racing Mechelen voor het tweede jaar op rij op zoek naar een alternatief voor het festival Oscarpelouza. Dat werd gevonden in EK Pelouza, waarbij de wedstrijden van de Rode Duivels en de finale op het EK werden uitgezonden op groot scherm. Ook Oscarpelouza Zomert keerde terug. Iedere vrijdagavond waren er optredens in de zomerbar in het Oscar Vankesbeeckstadion.

“Verspreid over zes voetbalwedstrijden trokken we ruim 2.000 fans”, zegt Arnout Geys van de organisatie. “En met telkens enkele honderden toeschouwers waren ook de optredens succesvol. Dat is uitstekend nieuws voor onze jeugdafdeling, want de opbrengst van Oscarpelouza gaat telkens naar de jeugdopleiding. Die extra inkomsten zijn dit seizoen erg welkom, zeker nu we de overstap hebben gemaakt naar interprovinciaal jeugdvoetbal.”

Reservatiesysteem

Afsluiten doet Racing Mechelen nu vrijdag met een vaste waarde: coverband Checkpoint Charlie. De band staat al voor de vierde keer op Oscarpelouza. “Voor dit laatste optreden werken we opnieuw met een reservatiesysteem”, zegt Geys. “Momenteel zijn er al een kleine tweehonderd plaatsen gereserveerd. Er zijn nog plaatsen vrij, maar als je zeker wil zijn van je stoel, is het aangeraden om zo snel mogelijk te reserveren via de website.”

Geys blikt nu al tevreden terug op Oscarpelouza Zomert. “Maar vrijdag willen we er nog één keer een lap op geven”, zegt hij. “Daarna focussen we ons bij Racing Mechelen opnieuw op het voetbal, want het nieuwe seizoen staat op het punt om te beginnen. De A-ploeg treedt binnenkort aan in de Beker van België en ook de jeugd zal snel weer in actie komen.” (svds)

Meer nieuws uit regio Mechelen

Mobiliteit in Mechelen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio