©  BELGA

Vermiste man aangetroffen in Trooz, officiële dodentol stijgt tot 38

Een van de laatste twee vermisten na de overstromingsramp van twee weken geleden in België is woensdagmiddag teruggevonden en geïdentificeerd. Dat maakt de federale politie donderdag bekend. De officiële dodentol stijgt zo tot 38.

Bron: Belga

Het lichaam dat woensdag teruggevonden werd is dat van een man uit Verviers. De politie trof hem aan in Trooz, in de provincie Luik. Het slachtofferidentificatieteam (DVI) van de federale politie kon hem intussen identificeren. Er blijft nu nog één persoon vermist, een man uit Esneux, zegt An Berger, de woordvoerster van de federale politie. “Er zijn nu 38 slachtoffers geïdentificeerd.”

LEES OOK: Hadden de vele doden ondanks extreem weer niet vermeden kunnen worden? “Dit kán niet alleen de regen geweest zijn”

Eerder maakte de Waalse regering bekend dat er al 41 slachtoffers geteld zijn. Onduidelijk is waar het verschil precies vandaan komt. Het is in elk geval zo dat de federale politie zich voor haar officiële balans baseert op het aantal slachtoffers die geïdentificeerd zijn door het DVI-team. De woordvoerder van de federale politie preciseert ook dat het gaat om de gegevens van alle provinciegouverneurs samen.

Sinds de federale fase van het crisisbeheer beëindigd is, is het de federale politie die instaat voor de officiële communicatie over de slachtofferbalans, niet langer het Crisiscentrum.