Erik Goossens. 

Erik Goossens. © Frank Lambrechts

Laptop van Erik Goossens gestolen tijdens opnames Grungblavers: “Enorm frustrerend”

Zanger en acteur Erik Goossens is woensdag het slachtoffer geworden van een diefstal op klaarlichte dag. Onbekenden braken in in zijn wagen en gingen onder meer met een Macbook Pro aan de haal. Ze probeerden daarna de laptop te deblokkeren in een computerwinkel, maar dat mislukte. Goossens doet een oproep naar getuigen, in de hoop de spullen terug te vinden.

Het incident speelde zich iets voor 10 uur af op de Ernest Van Dijckkaai ter hoogte van het Steen in Antwerpen. “Ik had opnames met de Grungblavers voor een project dat later deze zomer op ATV getoond wordt en had mij daar geparkeerd. Nog geen tien minuten later merkte ik echter dat er een tas uit mijn wagen gestolen was”, doet Erik Goossens het verhaal.

De drijvende kracht achter de Antwerpse band De Grungblavers heeft er het raden naar hoe de diefstal is kunnen gebeuren. “Mijn wagen was op slot en er waren geen sporen van braak. Hoe dan ook was er van de daders en mijn rugzak met onder meer een Macbook Pro en een koptelefoon geen sprake meer”, verzucht Goossens.

Tracking systeem

Via het tracking systeem van de laptop kwam Goossens uit in een computerwinkel in de Twaalfmaandenstraat, aan de Handelsbeurs. “Daar hadden ze geprobeerd om de laptop te deblokkeren, maar gelukkig had de zaakvoerder dat geweigerd”, aldus Goossens, die aangifte deed bij de politie. Voorlopig is er van de dieven echter geen spoor. “Ik check bijna dwangmatig elke vijf minuten of de laptop ergens is opgedoken via het tracking systeem, maar zonder succes.”

Goossens doet dan ook een oproep tot getuigen, in de hoop de spullen terug te krijgen. Naast het financiële aspect hecht hij namelijk ook veel belang aan de persoonlijke documenten en teksten die op de computer stonden. “Wat op de cloud staat kan ik wel recupereren, maar sowieso ben ik belangrijke documenten kwijt. Het is enorm frustrerend dat dit na zo’n moeilijk jaar nu ook nog eens gebeurt”, zegt hij.

Wie tips heeft, kan daarmee terecht op de Blauwe Lijn van de Antwerpse politie (0800/123.12).

 jtp

CITTA

Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio