Kirsten Reiners is de mama van Nick Celis, Conny Busschaert die van Thierry Mariën. 

Kirsten Reiners is de mama van Nick Celis, Conny Busschaert die van Thierry Mariën. ©  Joris Herregods

Mama’s 3x3 Belgians Lions trots op vierde plaats zonen: “We genieten na”

De vierde plaats op de Olympische Spelen mag dan wel de minst dankbare zijn, mama Nick Celis en mama Thierry Mariën zijn maar wat trots dat hun twee 3x3 Belgian Lions het zo ver hebben gebracht. “Onze Nick vroeg al of ik hem over tien dagen kan brengen naar een wedstrijd in Hamburg. Er is nog niks veranderd.”

Conny Busschaert is de mama van Thierry Mariën en Kirsten Reiners die van Nick Celis, twee van de vier Antwerpenaars die woensdag vierde geëindigd zijn in de 3x3 basketbal op de Olympische Spelen in Tokio.

LEES OOK. Net geen brons voor Antwerpenaren in 3x3 basketbal: “We mogen trots zijn op deze prestatie”

Om de halve finale (tegen Letland) en de daaropvolgende strijd om het brons (tegen Servië) live te kunnen volgen, hadden ze een groot scherm geïnstalleerd in een work & meeting space op de Antwerpse Stadswaag. Zo kon ook een handvol familieleden en vrienden de wedstrijden in groep meemaken. “En zo wisten onze kinderen in Tokio dat in België meegeleefd werd met hun matchen”, zegt mama Conny.

 

 ©  REUTERS

Amateurs

Uiteindelijk werd het geen medaille, maar een vierde plaats. Ontgoocheld? Nee, dat niet. Wel heel trots. Zeker omdat de vier Belgen de enige amateurs waren tussen al dat professionele geweld. “We zijn absoluut tevreden”, zegt mama Kirsten. “De reacties die we krijgen over onze kinderen, met alleen maar lovende woorden en dankbaarheid omdat ze het 3x3 basketbal op de kaart gezet hebben, doen deugd. We zijn nog altijd aan het nagenieten.”

De 3x3 Belgian Lions in Tokio daarentegen kijken alweer vooruit. “Ik heb Nick intussen gehoord en hij was al bezig over de volgende wedstrijd over tien dagen in het Duitse Hamburg. Hij vroeg of ik hem kon brengen. Ze blijven dus gewoon doorgaan. Met nog wedstrijden in het Zwitserse Lausanne en het Hongaarse Debrecen. En van 10 tot 12 september het EK in Parijs. In vergelijking met voor de Spelen, is er niks veranderd.”

(grvr)

CITTA

Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio