Laurens en Marina bij de geschonken schoenen. 

Laurens en Marina bij de geschonken schoenen. © rr

Schoenwinkel Passo schenkt voor 2.500 euro schoenen aan slachtoffers watersnood

Nijlen -

Marina Borremans en Laurens Dielens van schoenwinkel Passo waren heel diep getroffen door de watersnood in Wallonië. Omdat ze echt wilden helpen, schonken ze voor 2.500 euro nieuwe schoenen aan de getroffen mensen.

Gino Van Looy

“Waarom we dit doen”, vraagt Marina. “Gewoon, wij willen mensen helpen, wij zijn zo. Toen ik de beelden zag van die volledig vernielde huizen door het water, was ik echt heel erg onder de indruk. Die mensen zijn echt alles kwijt, die hebben niets meer. Ik heb afgelopen zaterdag naar het Rode Kruis gebeld. Ik kwam terecht op een antwoordapparaat en heb daar ingesproken dat we een schoenwinkel hebben en dat ik mijn steentje wou bijdragen, maar ik heb daar nooit antwoord op gekregen.”

Maar de oplossing lag dicht bij huis. “Nijlenaar Mitch Peeters was bezig met een sponsoractie om de getroffenen te helpen. Toen hij vroeg of ik ook wou storten, zei ik dat ik een beter idee had. Van onze vorige collectie hadden we nog schoenen over. Ik heb hem voorgesteld om die mee naar ginder te nemen. In totaal waren het veertig paar nieuwe schoenen voor ongeveer 2.500 euro. Ik vermoed wel dat de mensen daar ook nood aan hebben. We hebben van alles wat meegegeven: gewone schoenen, sportschoenen, laarzen, enzovoort. Alleen kinderschoenen niet omdat we die zelf niet verkopen. Mitch liet me al weten dat de mensen tot tranen toe bewogen waren door dit gebaar. Dan zijn wij uiteraard ook tevreden.”

Niet aan de grote klok hangen

Marina en Laurens zijn met deze schenking niet aan hun proefstuk toe. “We hebben ook een dorp in Tanzania gesteund. We zorgden daar voor elektriciteit en een schooltje. Dat kwam omdat onze poetsvrouw van daar afkomstig is en ons foto’s had getoond. We hebben daar zelfs de plaatselijke krant gehaald. (lacht) Ook dichter bij huis steunen we soms mensen zonder dit aan de grote klok te hangen. Ik wil vooral rechtstreeks steun verlenen, zodat ik weet dat er geen geld blijft plakken en alles bij de juiste mensen terechtkomt. Ik ben zo opgevoed , mensen helpen was vroeger heel belangrijk voor mijn ouders en ik volg hun voorbeeld.” (givl)Meer nieuws uit regio Mechelen

DOEN! in Mechelen

Mobiliteit in Mechelen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio