Charlotte voelt zich al helemaal in haar element op het strand. 

Charlotte voelt zich al helemaal in haar element op het strand. © play4

Charlotte Goyvaerts heeft hoofdrol in strandserie ‘De Redders’: “Hopelijk mogen we nog een vervolg maken”

Heist-op-den-Berg -

Charlotte Goyvaerts (29) heeft haar eerste grote tv-rol beet. Vanaf maandag is ze te zien in De Redders, een nieuwe docufictiereeks over zes strandredders op Play4 en GoPlay. “We kregen op voorhand een reddersopleiding.”

Tom Vets

De bekendste naam in De Redders is Julie Vermeire uit Keerbergen. Voorts werd geput uit jong, knap en nieuw talent. De reeks loopt telkens van maandag tot donderdag. “Maandag starten de uitzendingen, maar we zijn nog steeds aan het filmen op en rond het strand van Mariakerke”, zegt Charlotte Goyvaerts uit Heist-op-den-Berg. “We blijven er tijdens de week logeren, omdat de verplaatsing naar huis elke dag te tijdrovend zou zijn.”

Goyvaerts noemt de opnames erg leerrijk. “We kregen een reddersopleiding en volgden een EHBO-cursus. Sommige castleden behaalden ook een vaarbewijs, zodat ze met een boot op zee mochten. Er kwam al heel wat bij kijken vooraleer de opnames begonnen. Daarnaast zijn we goede vrienden geworden. Als je erg intens met elkaar optrekt, ontstaat er een band.”

Gelijkenissen

Charlotte speelt de rol van redder Elisabeth. Ze is een beetje het mamaatje van de bende. “Er zijn enkele gelijkenissen tussen ons beiden, zoals de life-coaching, haar passie voor vrienden, het strand, varen en uitdagingen aangaan in haar werk. Zo ben ik ook.”

De reeks filmt in flats en beachclubs, maar vooral op het strand. “Helaas zat het weer niet altijd mee. We hoopten op zon, maar werden meermaals getrakteerd op buien. Ach, we zitten aan de Noordzee en dan is regen realistischer dan elke dag zon.”

Goyvaerts belandde via casting in de reeks. “Ik doe al jaren acteer- en modellenwerk. Reeds in 2005 had ik mijn eerste grote rol in de kortfilm Opa Rennt. Daarna stond ik vaak op de planken, onder meer in de Leuvense Stadsschouwburg waar Alice in Wonderland, Romeo & Julia… werden opgevoerd. Ik deed ook gastrollen in tv-reeksen. Ik focus me niet op één bepaalde sector. Ik sta open voor alle opties. Vorig jaar september werd er van De Redders door het productiehuis 100.000Volts een pilootaflevering gedraaid en dankzij Play4 hebben we dit seizoen kunnen maken.”

Charlotte is sinds haar vijftiende model. “Ik was het gezicht van diverse modelabels en liep shows voor Armani. Ik doe zowel high fashion als commercieel modellenwerk omdat die variatie erg aangenaam is.”

Crealier

Daarnaast houdt Charlotte zich ook bezig met Crealier, haar eigen platform waar je terecht kan voor workshops of life-coaching. “Volwassenen zijn bij Crealier welkom, maar ook kinderen. Ik geef uitdagende workshops aan 3- tot 6-jarigen en 6- tot 12-jarigen. Ook voor hoogbegaafde kinderen en de allerjongsten in het buitengewoon onderwijs. Het zijn veelal workshops die gericht zijn op oplossingsgericht denken, groei en ontwikkeling. Telkens op een leerrijke, maar ook speelse manier. Soms werk ik daarvoor samen met instanties.”

Alles bij elkaar heeft Charlotte de handen vol. “Ik heb mijn bezigheid, maar zo heb ik het graag”, zegt ze lachend.

Staat de Heistse erbij stil dat met De Redders ze ook een bekend gezicht gaat worden? “Ik heb daar nog niet over nagedacht. Ik doe dit omdat ik het graag doe. Niet voor de bekendheid. Ik hoop in de eerste plaats dat de mensen de serie goed zullen onthalen. Hopelijk zit er dan een vervolg in.”

De Redders, Play4, vanaf maandag om 19.55u


Meer nieuws uit regio Mechelen

DOEN! in Mechelen

Mobiliteit in Mechelen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio