Petrus Leistra reageert via zijn advocaat Alex Buelens op de artikels over de gedupeerde klanten van zwembadbouwer Whoppa Pool. 

Petrus Leistra reageert via zijn advocaat Alex Buelens op de artikels over de gedupeerde klanten van zwembadbouwer Whoppa Pool. © RR

Petrus Leistra van omstreden zwembadbouwer Whoppa Pool in de verdediging: “Ben niét de zaakvoerder”

Schoten, Wommelgem -

Petrus Leistra reageert via zijn advocaat Alex Buelens op de artikels over de gedupeerde klanten van zwembadbouwer Whoppa Pool. “Hij was niet de zaakvoerder, noch eigenaar-aandeelhouder”, zegt hij.

Honderden klanten betaalden een voorschot voor een zwembad dat ze bestelden bij Whoppa Pool in Wommelgem. De verkoper, die zich meestal voorstelde als mede-eigenaar of zaakvoerder, was Petrus Leistra uit Schoten. De voorbije dagen getuigden diverse klanten, onder andere in Gazet van Antwerpen, dat ze zijn opgelicht. Het Antwerpse parket opende een opsporingsonderzoek. Nu reageert Leistra via zijn advocaat.

LEES OOK. Voorschot betaald, maar nooit een zwembad gezien: tientallen klanten van Whoppa Pool zijn opgelicht

“Hij wenst te verduidelijken dat hij voor Whoppa Pool (TPC BV) gewerkt heeft als verkoper. (...) Alle door klanten betaalde voorschotten kwamen op de rekening van de firma terecht. De heer Leistra had nooit, en heeft nog steeds geen toegang tot de bankrekeningen van de firma. Na het overlijden van de heer Boris Vinken is besloten een bewindvoerder te laten aanstellen om de continuïteit te garanderen. (...) Aangezien de heer Leistra slechts een zelfstandig verkoper van Whoppa Pool was, kan hij geen voorschotten terugbetalen. Het staat klanten vrij om de heer Leistra te contacteren, teneinde een praktische en haalbare oplossing te vinden voor iedere individuele problematiek.”

LEES OOK. Nog meer slachtoffers opgelicht door zwembadbouwer Whoppa Pool: “Ik vertrouw geen enkele firma meer”

Diverse klanten probeerden de voorbije dagen inderdaad contact op te nemen met Petrus Leistra, maar konden hem niet bereiken. Bewindvoerder en advocaat Kjell Swartelé getuigde eerder al dat hij een puinhoop had aangetroffen bij Whoppa Pool. “Er zijn aanwijzingen dat Petrus Leistra de feitelijke zaakvoerder van het bedrijf is en de touwtjes in handen had”, zegt hij.

LEES OOK. Faillissement wenkt voor Whoppa Pool: zwembadbouwer uit Melle biedt slachtoffers betaalbaar alternatief aan

(gvn)