© Kristof Van Rompaey

Woning van gezin met vijf kinderen onbewoonbaar na brand: “Ze woonden er pas”

Heist-op-den-Berg -

Een rijwoning in de Wouwerstraat in Heist-op-den-Berg raakte woensdagnamiddag zwaar beschadigd door een brand in de keuken. De brandweer kon de schade aan de aanpalende woningen beperken, maar het getroffen huis is onbewoonbaar. Enkele bewoners werden naar het ziekenhuis gebracht.

De melding over de brand in Wouwerstraat kwam bij de brandweer binnen rond 15.30u. Ter plaatse bleek de brandhaard in de keuken te woeden, maar het vuur sloeg snel over naar de rest van het pand. De brandweer had de toestand behoorlijk snel onder controle en maakte een gat in het dak. Met een warmtecamera werd een en ander gecontroleerd, om er zeker van te zijn dat het vuur zich niet onder de daken van de rijwoningen had verspreid.

Een aantal bewoners is afgevoerd naar het ziekenhuis. De getroffen woning is onbewoonbaar. Voor Steven De Herdt, de middelste bewoner van de drie rijwoningen, was het schrikken toen hij woensdagnamiddag plots een telefoontje van de politie kreeg. “Er werd me meegedeeld dat mijn voordeur was ingestampt, omdat het vuur mogelijk was overgeslagen naar mijn woning”, zegt hij. “Het zal niet simpel zijn om daar tegen vanavond een oplossing voor te zoeken, maar voor ons gaat het maar om een deur. Voor de buren is het een stuk erger.”

“In de getroffen woning woont een gezin met vijf kinderen”, zegt Steven. “Die mensen wonen er nog maar zo’n halfjaar. Veel contact hebben we nog niet gehad met hen, maar dit is sowieso een ramp natuurlijk.”

Huisdieren

Zelf was Steven er ook niet helemaal gerust in toen de rook weer even hevig opflakkerde uit het dak van de buren. Hij mocht van de brandweer heel even op de benedenverdieping gaan kijken, onder andere om er zeker van te zijn dat met de huisdieren van het gezin alles in orde was. “Beneden zag het er allemaal nog behoorlijk in orde uit”, zegt Steven. “Van die rook zullen we zeker wat reukhinder ondervinden en misschien is er boven ook wel wat roet- en waterschade. Dat zullen we nog moeten zien. We weten op dit moment echt nog niet veel.”

De Wouwerstraat was tijdens de interventie afgesloten. Nadat het vuur onder controle was, had de brandweer nog behoorlijk wat nablus- en controlewerk. Hoe de brand exact is ontstaan, wordt nog onderzocht. (kvro, tdk)Meer nieuws uit regio Mechelen

DOEN! in Mechelen

Mobiliteit in Mechelen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio