© ATV

Zwembad wordt mogelijk wellnesscomplex

Hemiksem -

De knoop over het inmiddels gesloten zwembad van Hemiksem is doorgehakt. Advocaat-ondernemer en projectontwikkelaar Kristof Spagnoli bracht van drie kandidaten uiteindelijk het hoogste bod uit. Met enkele partners heeft hij op deze locatie een wellnesshotel in gedachten. “Al gaat er eerst nog veel water door de zee vloeien”, benadrukt hij.

Met de participatie in het nieuwe intergemeentelijke zwembad in Aartselaar besloot het gemeentebestuur zijn oude zwembad op de markt te brengen. Na een eerste biedingsronde waren nog drie kandidaten in de running. De voorstellen betroffen een wellnesscomplex, een binnenspeeltuin en skiën op rollen/padelterreinen.

Kristof Spagnoli won uiteindelijk het pleit. Als ondernemer-ontwikkelaar wil hij er een nieuw vastgoedproject realiseren. “De voorkeur gaat uit naar een wellnesscomplex met overnachtingsmogelijkheden”, vertelt hij. “Al kunnen we daar op dit moment nog geen honderd procent uitsluitsel over geven. Er zijn nog heel wat factoren die moeten worden bekeken en hindernissen die moeten worden genomen.”

“Nu we het bod hebben binnengehaald, kunnen we de besprekingen met Stedenbouw aanvatten om te zien wat er kan. We hebben een wellnesshotel voor ogen, maar gezien het om gronden voor dagrecreatie gaat, is de vraag of die kamers mogelijk zijn”, verduidelijkt hij.

“Een tweede vraag is de staat van het gebouw. We hebben met een architect dit al een keer bekeken, maar nog heel summier. De kans bestaat dat het volledig moet worden afgebroken. Rekening houdend met deze factoren - kamers al dan niet, wel of geen sloop - moet dan ook worden bekeken of het financieel plan nog haalbaar is. Anders bestaat de kans nog evengoed dat we het over een andere boeg zullen moeten gooien en meer moeten richten op sport en dagrecreatie. Waarover we dan ook opnieuw zullen moeten onderhandelen met de gemeente.”

Tennis/padel

Was het gemeentebestuur het voorstel van padelterreinen naast het zwembad (van een van de andere kandidaten, red.) niet genegen, dan overweegt het deze optie wel te onderzoeken voor de achtergelegen tennisterreinen in de Nieuwe Dreef. “De terreinen worden al een tijdje nog maar bitter weinig tot niet meer gebruikt”, zegt burgemeester Luc Bouckaert (CD&V). “We gaan op zoek naar kandidaten door middel van een erfpachtovereenkomst om deze terreinen een nieuwe bestemming te geven. Inmiddels hebben we daar ook al een bod voor binnen.”

Bart Roggeman

CITTA

Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio