Spoorwegovergang Vloeiende verdwijnt.  

Spoorwegovergang Vloeiende verdwijnt.  

Spooroverweg Vloeiende verdwijnt en maakt plaats voor fietstunnel

Kapellen -

Infrabel wil in de toekomst de spooroverweg aan de Vloeiende sluiten en vervangen door een fiets- en voetgangerstunnel. Infrabel komt tot die slotsom na een grondige studie.

Infrabel is voortdurend bezig om het spoorwegennet te optimaliseren en veiliger te maken. Het afschaffen van spoorwegovergangen is hierbij een belangrijke factor, want elke overweg vormt een potentieel risico. Alle woningen aan de Vloeiende blijven bereikbaar via een smalle ventweg. Het autoverkeer kan daarna alleen gebruik maken van de spoorwegovergang Klein Heiken. Doorgaand autoverkeer in de Vloeiende is dan niet meer mogelijk.

De buurt is via de gemeente op de hoogte gebracht. Bewoners kregen ook inzage in de plannen waar Infrabel de tunnel wil aanleggen. Wie niet akkoord gaat kan bezwaar indienen. Infrabel is dan bereid om een andere locatie in de buurt te onderzoeken.

Fiets- en  tunnel in plaats van overweg.

Fiets- en tunnel in plaats van overweg. © evdw

Het nieuws wordt in de buurt gemengd onthaald. Heel wat bewoners vrezen dat de verkeersdrukte in het Klein Heiken nog zal toenemen en dat heel wat leveringsverkeer naar het vlakbij gelegen industriepark via het Klein Heiken zal rijden. Anderen zien het project wel zitten en willen zelfs dat de Vloeiende meteen het statuut van een fietsstraat krijgt. Nog anderen denken dat het zo’n vaart niet zal lopen en dat dit een langlopend project is van Infrabel.

Burgemeester Dirk Van Mechelen (Open Vld) : “We sloten een globaal akkoord met Infrabel en dat houdt in dat alle overwegen in Kapellen worden behouden, behalve die in de Vloeiende. Dat past in het nieuwe mobiliteitsplan van de gemeente. De tunnel zal een stukje dichter bij Mariaburg komen. Om de wijk De Sterre veilig toegang te geven tot de fietsostrade Antwerpen-Essen, komt er achter de KMO zone een nieuw fietspad met aansluiting op de fietsostrade en de tunnel.”

CITTA

Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio