Brigitte Schorrewegen met een appelzeller spitskuif in de hand. 

Brigitte Schorrewegen met een appelzeller spitskuif in de hand. © Chris Van Rompaey

Liers gezin krijgt vier keer bezoek van kippendief

Duffel, Lier -

Het Lierse gezin Leflot-Schorrewegen bezit op de Oude Liersebaan in Duffel een stuk grond met een moestuin, kippen en wat andere dieren. De voorbije twee maanden werden er niet minder dan twintig sierkippen gestolen.

Chris Van Rompaey

“Elke ochtend en elke avond komen we naar hier om de dieren buiten en binnen te zetten. We hebben daar geen vaste uren voor, dus niemand weet precies wanneer we hier zijn. De eerste keer dat we een dief op bezoek kregen, was in de nacht van 12 op 13 mei. Toen ik ’s morgens de serre binnenliep, lag er oud papier los op de grond. Toen zag ik dat we een gele mehaingekip, wat eten en voederbakken misten”, zegt Brigitte Schorrewegen.

“Toen ik op 28 mei hier arriveerde, zag ik twee kuikens rondlopen, wat verdacht was. En inderdaad, opnieuw was er een gele mehaingekip weg, maar dit keer ook zeven kuikens, het dwergkonijn van mijn kleindochter en een van onze kalkoenen. In juni verdwenen op twee momenten opnieuw kippeneten, een spade en een nieuwe parasol.”

600 euro verlies

“De laatste keer dat we ongewenst bezoek kregen, was in de nacht van 21 op 22 juli. De buit was toen groot: een Ardenner bolstaartkriel, twee hennen- en een haansultanhoen, vijf chabohennen, een bench en eten. De poging om onze tweede kalkoen mee te nemen, mislukte evenwel. Ondertussen zijn we zowat al onze speciale kippen kwijt en we ramen het verlies op zo’n 600 euro”, berekent Brigitte Schorrewegen.

“De eerste keer dachten we dat een toevallige voorbijganger de dief zou zijn, maar nu zijn we ervan overtuigd dat het om een kenner gaat, want hij gaat namelijk steeds enkel met de speciale kippen aan de haal. We vermoeden dat het iemand is die de kippen gewoon voor zichzelf houdt. Het gaat immers over zeldzame soorten waarvoor je soms een heel eind moet rijden om ze ergens te kunnen kopen.”

Extra beveiliging

Vooral zoon Tom is er het hart van in, want hij is het die de kippen verzorgt. “Hij durft ’s avonds zelfs niet meer alleen naar hier komen uit schrik dat hij de kippendief tegen het lijf loopt. Ondertussen plaatsten we al een eerste camera en er volgen er eerstdaags nog. We hingen ook hangsloten aan de verschillende poortjes om het de dief zo moeilijk mogelijk te maken, mocht hij nog eens terugkeren. De politie werd alleszins ook op de hoogte gebracht. Dus wie iets verdachts gezien heeft de voorbije maanden, mag dat zeker melden”, doet Brigitte Schorrewegen een oproep.MEER OVER Duffel

Meer nieuws uit regio Mechelen

DOEN! in Mechelen

Mobiliteit in Mechelen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio