Op de Wandelweg naast de Molse Nete werd een vrouw het slachtoffer van een brutale handtasdiefstal. 

Op de Wandelweg naast de Molse Nete werd een vrouw het slachtoffer van een brutale handtasdiefstal. © RR

77-jarige dame raakt gewond bij handtasdiefstal

Mol, Balen -

Een 77-jarige dame uit Balen is dinsdag lichtgewond geraakt toen ze brutaal van haar handtas werd beroofd op het wandelpad naast de Nete in het centrum van Mol. De politie zoekt naar de twee jonge daders.

De vrouw liep dinsdagmiddag rond 14.15u op de Wandelweg, zoals het pad langs de Molse Nete in de omgeving van het gemeentehuis officieel heet. Ze kruiste daarbij twee jonge mannen, die haar nadien achterna kwamen. “Een van hen heeft dan langs achter de handtas van haar schouder gerukt”, zegt commissaris Robert Lehaen van de politiezone Balen-Dessel-Mol. “De vrouw is daarbij ten val gekomen en liep lichte verwondingen op. Ze is voor verzorging naar het ziekenhuis gebracht.” 

De politie kwam met enkele ploegen ter plaatse, maar de twee verdachten konden niet meer in de omgeving worden aangetroffen. Ze blijven voorlopig spoorloos. “Volgens de beschrijving door het slachtoffer gaat het om twee twintigers. Ze hadden hun haar achteruit gekamd, mogelijk bij elkaar gehouden in een staartje. Beide mannen droegen ook een korte broek. Misschien zijn die personen met die beschrijving ook andere passanten opgevallen. Tips zijn altijd welkom.” (ho)

Meer nieuws uit de Kempen

citta Kempen

Mobiliteit in de Kempen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio