De Mechelse turnster Jutta Verkest staat donderdag in de allroundfinale gymnastiek op de Olympische Spelen in Tokio. 

De Mechelse turnster Jutta Verkest staat donderdag in de allroundfinale gymnastiek op de Olympische Spelen in Tokio. ©  BELGA

Zomerbar Terrazza toont allroundfinale van Mechelse turnster Jutta Verkest op groot scherm

Mechelen -

Zomerbar Terrazza op het Dijleterras aan Thomas More in Mechelen zendt donderdagmiddag de olympische allroundfinale van gymnaste Jutta Verkest (15) uit op groot scherm. Speciaal voor de finale openen de poorten van de zomerbar uitzonderlijk om 12u. Reserveren is niet nodig.

De Mechelse turnster Jutta Verkest staat donderdag in de allroundfinale gymnastiek op de Olympische Spelen in Tokio. Dat laat men bij zomerbar Terrazza op het Alice Nahonplein, aan de Dijle vlakbij Thomas More, niet onopgemerkt voorbij gaan. De historische turnfinale met de 24 beste gymnasten van deze Spelen wordt er uitgezonden op groot scherm.

“Gymflex, de turnclub waar Jutta aangesloten is, komt ons regelmatig helpen”, zegt Kristof Schippers van Terrazza. “Toen Jitske Van de Broeck, de oud-babysit van Jutta en trainster bij de club, vroeg of we de finale eventueel op groot scherm konden tonen, waren we dan ook meteen enthousiast. Het scherm staat er nog van tijdens het EK voetbal, maar het is leuk dat we nu ook eens een andere sport kunnen uitzenden. Zeker nu er een Mechelse in de finale staat. Dat is een historisch moment.”

Kristof Schippers en Dieter Eerens van Terrazza aan het Dijleterras. 

Kristof Schippers en Dieter Eerens van Terrazza aan het Dijleterras. ©  Dirk Vertommen

Voor de finale opent Terrazza uitzonderlijk al om 12u de deuren. De allroundfinale zelf start om 12.50u Belgische tijd. Vooraf reserveren is niet nodig. Naast Jutta Verkest verdedigt ook Nina Derwael de kleuren van Team Belgym (svds, svh)

Meer nieuws uit regio Mechelen

Mobiliteit in Mechelen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio