Uitbater Gerard Walschaerts van ‘Den Stillen’ tussen de bakken bier, die noodgedwongen in het café staan. 

Uitbater Gerard Walschaerts van ‘Den Stillen’ tussen de bakken bier, die noodgedwongen in het café staan. © Stijn Van de Sande

Den Stille Genieter opent volgende week opnieuw na aanhoudend waterlek

Mechelen -

Het bekende biercafé Den Stillen Genieter op de Korenmarkt in Mechelen opent op woensdag 4 augustus opnieuw de deuren. De voorbije weken bleef het café gesloten door een aanhoudend waterlek in de kelder. “Het is nog niet opgelost, maar we gaan er het beste van proberen maken”, zegt uitbater Gerard Walschaerts.

Stijn Van de Sande, Sven Van Haezendonck

Alsof de coronacrisis nog niet voor genoeg moeilijkheden zorgde in de horeca, kreeg caféuitbater Gerard Walschaerts van Den Stillen Genieter op de Korenmarkt de afgelopen weken ook nog eens af te rekenen met een waterlek. “Om de zoveel tijd staat de kelder helemaal onder water”, zucht hij. “De huisbaas heeft mij al verschillende keren beloofd dat het hersteld zou worden, maar dat is er nog steeds niet van gekomen.”

De voorbije weken bleef het iconische biercafé noodgedwongen gesloten. “De ijskasten lopen vol water of ik kan er simpelweg niet aan omdat alles overhoop staat”, zegt hij. “Ik heb lang gewacht op een oplossing, maar dit kon niet blijven duren. Ik werd steeds van het kastje naar de muur gestuurd en kreeg af te rekenen met loze beloftes. Daarom heb ik beslist om volgende week toch te openen, want ook financieel weegt deze situatie zwaar.”

Met haken en ogen aan elkaar

Op woensdag 4 augustus gaan de deuren van Den Stillen weer open. “Maar het zal allemaal wat met haken en ogen aan elkaar hangen”, zegt Gerard. “Ik hoop dat de klanten dat begrijpen. Een deel van de voorraad staat nu tijdelijk in het café en niet alles wat op de kaart staat, zal meteen beschikbaar zijn. Daar heb ik spijtig genoeg niet voldoende plaats voor in de overgebleven koelkasten. Ook de keuken gaat voorlopig niet open. We willen eerst afwachten hoe het loopt. We proberen er alleszins het beste van te maken.”

Gerard hield zijn klanten de afgelopen weken op de hoogte via Facebook. Daar kondigde hij ook de heropening aan. “Ik kreeg meteen heel veel positieve reacties van mensen die willen terugkomen. Dat doet deugd. Ik kijk er zelf ook naar uit, want ik heb mijn klanten gemist. Ik werk al veertig jaar in de horeca. Dit is mijn leven. Het is dan ook frustrerend wanneer je je passie niet kan uitoefenen.”

Biercafé Den Stillen Genieter is intussen drie jaar gevestigd op de Korenmarkt. Voordien was het legendarische café gevestigd in de Nauwstraat, vlakbij de Vismarkt. (svds, svh)

MEER OVER Handelaars en horeca Mechelen

Meer nieuws uit regio Mechelen

Mobiliteit in Mechelen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio