De container van het jarige Natuurpunt is door de schildering van Dzia een ware blikvanger. 

De container van het jarige Natuurpunt is door de schildering van Dzia een ware blikvanger. © RR

Natuurpunt viert twintigste verjaardag aan De Roest

Herentals -

Natuurvereniging Natuurpunt viert haar twintigste verjaardag een heel jaar lang door met een speciale container langs verschillende afdelingen te reizen. Dit weekend is afdeling Nete & Aa in Herentals aan de beurt.

De opvallende container met een schildering van straatkunstenaar Dzia landt op zaterdag 31 juli en zondag 1 augustus aan De Roest, het domein vlak bij het station. Van die plek organiseren natuurgidsen het hele weekend wandelingen in de onmiddellijke omgeving. Zondagmiddag om 14u komt de Herentalse bioloog en professor gedragsecologie Hans Van Dyck er vertellen over de vele vlinders die er rond fladderen. Dat is zijn persoonlijke voorliefde, waarover hij recent het boek Het orakel van de bosnimf. Van vlinders en mensen uitbracht.

Maar de container zelf is meer dan een mooie blikvanger: die biedt informatie over de verschillende bekende en minder bekende facetten van Natuurpunt, zoals het beheer van natuurgebieden, maar ook een doorgedreven studie van diezelfde natuur. Afdeling Nete & Aa beheert intussen dertien projecten met een totaal van 615 hectare natuur in het Neteland en telt maar liefst 1.584 leden. ho

Meer nieuws uit de Kempen

citta Kempen

Mobiliteit in de Kempen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio