De wedstrijd gaat uit van provincie Antwerpen 

De wedstrijd gaat uit van provincie Antwerpen © Provincie Antwerpen

Provincie focust op onbekende serreteelt met fotowedstrijd

Wommelgem -

Provincie Antwerpen nodigt een zomer lang iedereen uit om mooie, leuke of originele foto’s te maken waarop de serre centraal staat. Gemeente Wommelgem, waar nogal wat serres staan, promoot de actie onder haar inwoners.

Met deze fotowedstrijd verruimt het provinciebestuur de blik op glastuinbouw en richten we de aandacht op de innovatieve en artistieke kanten van de glastuinbouwsector.

We eten allemaal bijna dagelijks verse producten uit de serre: tomaten, paprika’s, aardbeien, sla … Toch is niet iedereen vertrouwd met de manier waarop groenten en fruit onder glas geteeld worden. Hoewel bijna 43% van het Vlaamse serreareaal op het grondgebied van provincie Antwerpen staat, blijft deze sector onbekend.

Je mag drie foto’s inzenden in elk van volgende categorieën:

1) Mooi glaslandschap en biodiversiteit

2) Water en energie

3) De teelt zelf

Iedereen kan deelnemen: een tuinder die zijn/haar bedrijf op een originele manier in beeld wil brengen, buren van tuinders, wandelaars en fietsers die serres ontdekken in het landschap… Zolang de foto’s maar in de provincie Antwerpen worden genomen. De vier beste fotografen winnen een mooie prijs, uiteraard met een knipoog naar de glastuinbouw. Alle praktische afspraken kan je nalezen op de website van de provincie Antwerpen.

Deelnemen door je eigen serrefoto’s in te sturen kan tot en met 31 augustus.  (jaa )

Meer nieuws uit stad en rand

citta

Mobiliteit - Stad & rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio