©  ISOPIX

DISCUSSIE. Simone Biles verkiest mentale gezondheid boven medaille: leggen we te veel druk op onze atleten?

Topturnster Simone Biles heeft zich teruggetrokken uit de teamfinale én de individuele finale van morgen. Ze wil zich kunnen concentreren op haar mentale gezondheid. De beslissing lokt veel discussie uit, te meer omdat commentator Dirk Van Esser had gezegd dat ze daarmee “haar ploeg in de steek laat.” Wat vind jij?

LEES OOK: Simone Biles past nu ook voor individuele allroundfinale: “Zo kan ze focussen op mentale gezondheid”

LEES OOK: Kritiek op Sporza-commentator na commentaar over mentale gezondheid van Simone Biles

Biles kreeg dinsdag ‘slechts’ 13.766 punten voor haar sprongoefening, haar laagste score op dit toestel ooit in haar olympische carrière. Daarna besliste ze niet meer in actie te komen op de andere toestellen. Zonder Biles moesten de VS tevreden zijn met het zilver, de gouden medaille ging naar Rusland. België eindigde op de achtste plaats.

Op de vorige Olympische Spelen in Rio de Janeiro was Biles goed voor vier keer goud (allround, sprong, vloer, team) en een keer brons (balk). Biles telt ook negentien wereldtitels op haar indrukwekkende erelijst.

De beslissing doet de discussie over mentale gezondheid versus topsport oplaaien. Wat vind jij? Begrijp je de beslissing van Biles? Ligt er te veel druk op atleten en atletes, nu de hele wereld de Olympische Spelen volgt?

Discussieer mee via onderstaand formulier. Een greep uit de reacties verschijnt donderdag in de krant.

MEER OVER Discussie