De initiatiefnemers van de actie Hart voor Wijnegem klinken samen met Lieve Kelders van Woonzorggroep Voorkempen op de mooie nieuwe tuin die het Wijnegemse bedrijf Avantgarden aanlegde bij woonzorgcentrum Rustenborg.  

De initiatiefnemers van de actie Hart voor Wijnegem klinken samen met Lieve Kelders van Woonzorggroep Voorkempen op de mooie nieuwe tuin die het Wijnegemse bedrijf Avantgarden aanlegde bij woonzorgcentrum Rustenborg.  © JAA

Apotheose actie Hart voor Wijnegem: fraaie oase voor WZC Rustenborg

Wijnegem -

Woonzorgcentrum Rustenborg beschikt sinds kort over een oase van een tuin. Die werd aangelegd door het Wijnegemse bedrijf Avantgarden. “Dit gebeurde met het geld dat de lokale handelaars vorig jaar inzamelden om de rusthuizen, hun bewoners en personeel een hart onder de riem te steken. Dat maakt de Wijnegemse cirkel mooi rond”, aldus een stralende Lieve Kelders, die de tuin inhuldigde.

De eerste coronagolf leek een beetje onder controle, toen Lieve Kelders (N-VA), voorzitter van Woonzorggroep Voorkempen en de uitbaters van de intussen gesloten traiteur Melisse en die van Keurslagerij De Boucherie hun actie ‘Een hart voor Wijnegem’ voorstelden.

“Met de opbrengst van een loterij een grote barbecue organiseren voor alle residenten en de mensen die hen zo goed verzorgd hadden. Dat was de bedoeling, maar dat feest hebben we na de heropflakkering van het virus toen maar afgelast”, vertelt Sylvia Stevens van Melisse.

Maar de solidariteitsactie bleek gelukkig al even besmettelijk. Heel Wijnegem toonde zich betrokken, zeker toen het dorp tijdens de tweede coronagolf zo sterk getroffen werd. In Molenheide raakten meer dan dertig bewoners aangestoken door het coronavirus en tien van hen overleefden dit niet. “Uitgerekend mijn moeder Paula (92) was één van hen”, vertelt Frank Schoonvliet van Melisse met weemoed in de stem.

16000 euro

Woonzorggroep Voorkempen-voorzitter Lieve Kelders onthult de gedenkplaat aan de succesvolle actie Hart voor Wijnegem bij de nieuwe tuin in woonzorgcentrum Rustenborg.

Woonzorggroep Voorkempen-voorzitter Lieve Kelders onthult de gedenkplaat aan de succesvolle actie Hart voor Wijnegem bij de nieuwe tuin in woonzorgcentrum Rustenborg. © JAA

De solidariteitsactie werd een groot succes. Het kleine Wijnegem toonde zich groot in medeleven. Er werden coronaschotels en kunstwerken verkocht, een hartjeszoektocht op het getouw gezet en de lotjes van de tombola vlogen de deur uit. Het eindresultaat mocht gezien worden: 16.000 euro, mede dankzij een bijdrage van de raad voor lokale economie.

In woonzorgcentrum Rustenborg koos de directie ervoor om de gekregen 8000 euro te investeren in de aanleg van een prachtige binnentuin. “De tuiniers van Avantgarden leverden prachtig werk”, aldus een dankbare ‘huisbazin’ Lieve Kelders. “De tuin staat nu vol prachtige planten en bloemen, maar is ook afgesloten. Zo is er geen gevaar dat onze bewoners ongemerkt zouden wegglippen. Iedereen – zowel bewoners, verzorgenden als familieleden - kan nu met een gerust hart genieten van deze fraaie uitbreiding. Hier droomde deze gemeenschap al lang van.”

Riksjafiets voor Molenheide

Bij de inhuldiging tekenden naast Lieve Kelders ook gemeentelijk directeur Leen Nagels present, net als Lambert Mostmans en Chantal Baert van de Raad voor Lokale Economie, schepen Maarten Janssens (N-VA) en Luk Logist, zaakvoerder van Avantgarden.

Nils Bursens, directeur van het particuliere Molenheide maakte eerder al bekend dat het deel van de gift dat die zorginstelling toekomt, zal aangewend worden om een petanquebaan aan te leggen en een elektrische riksjafiets te kopen, waarmee bewoners in hun rolwagen door het dorp kunnen gereden worden.( jaa)

Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio