© RTV

Steekpartij op Mechelse Leermarkt: twee jaar cel voor 18-jarige dader

Mechelen -

De correctionele rechtbank heeft een 18-jarige man veroordeeld tot een celstraf van twee jaar voor de poging tot doodslag op zijn 44-jarige vriendin. De feiten speelden zich enkele weken geleden af op de Leermarkt in Mechelen en werden gefilmd door de bewakingscamera’s in de buurt.

Theo Derkinderen

Het was een getuige die vorige maand de politie verwittigde dat hij gezien had hoe een vrouw werd aangevallen en gestoken door een man. De politie ging ter plaatse nog een kijkje nemen, maar trof geen dader of slachtoffer meer aan. Ook in het ziekenhuis bleek niemand te zijn binnengebracht.

“De politie bekeek daarop de beelden van de bewakingscamera’s die in de buurt hingen en daarop was duidelijk te zien wat er gebeurd was. Een man en een vrouw kregen een woordenwisseling en plots haalde beklaagde Nico A. een voorwerp uit zijn achterzak – wat later een sleutelhanger bleek te zijn – en maakte tot twee keer een steekbeweging in de richting van de hals van het slachtoffer”, zei de openbare aanklager.

De vrouw was duidelijk geraakt en vertrok met haar hand tegen de hals richting Botermarkt, de man vluchtte weg via de Kruidtuin. Even later kwamen Nico A. en zijn 26 jaar oudere vriendin echter opnieuw in beeld en was er zelfs te zien hoe de twee mekaar innig omhelsden. De politie trof het koppel wat later aan in een woning in de buurt. Hoewel de vrouw een flinke wonde had die eigenlijk moest gehecht worden, weigerde ze om zich in het ziekenhuis te laten verzorgen.

Volgens het Openbaar Ministerie ging het duidelijk om een poging tot doodslag. Er werd vier jaar cel geëist. Advocate Amélie Wielockx vroeg om de feiten te kwalificeren als slagen en verwondingen en benadrukte dat haar cliënt nooit de intentie had om zijn vriendin pijn te doen of haar te doden.

Intentie tot doden

De rechter oordeelde nu dat de intentie tot doden duidelijk aanwezig was en ze veroordeelde Nico A. tot twee jaar cel, waarvan 18 maanden met uitstel. Ze hield rekening met de jonge leeftijd van de man en zijn blanco strafregister. Met dit vonnis zal A. eerstdaags vrijkomen. De man liet tijdens het proces al uitschijnen dat hij en zijn vriendin – ondanks de steekpartij zijn ze nog steeds een koppel – snel naar Frankrijk of Italië willen vertrekken. tdk

MEER OVER Rechtbank Mechelen

Meer nieuws uit regio Mechelen

Mobiliteit in Mechelen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio