Opi Rob Blockx, bompa Louis Blockx en papa Wouter Blockx poseren trots met hun jongste familieheld: Lowie Blockx. 

Opi Rob Blockx, bompa Louis Blockx en papa Wouter Blockx poseren trots met hun jongste familieheld: Lowie Blockx. © EMA

Schepen van Gezin is trotse opi van wel heel bijzonder viergeslacht

ARENDONK -

Schepen van Gezin Rob Blockx (CD&V) in Arendonk is opi geworden. Zijn eerste kleinzoon Lowie is het sluitstuk van een wel heel bijzonder viergeslacht. De vier helden van de familie Blockx hebben behalve een identieke familienaam ook allemaal dezelfde eerste of tweede voornaam.

Rob Blockx (51) mag zich voortaan een volwaardige schepen van Gezin noemen, want samen met bompa Louis (78), zoon Wouter (30) en kleinzoon Lowie vormt hij een rechtlijnig viergeslacht. Wat ze met z‘n vieren al zeker gemeen hebben, is hun naam. “We heten allemaal Louis of Lowie”, zegt hij. “Onze jongste heet Lowie, mijn vader Louis, mijn zoon Wouter Louis Danny en ikzelf Rob Louis Julia.”  

Nog meer gelijkenissen? “Laat ons zeggen dat we een typische lichaamsbouw hebben”, zegt de Arendonkse gezinsschepen. “En verder: we zijn allemaal graag onder de mensen en nemen daarvoor ook ons engagement op. Zo is mijn vader gewezen voorzitter van de volleybalclub en was hij elf jaar schooldirecteur. Ikzelf ben ex-leider en volwassen begeleider van de Chiro, ex-voorzitter van CD&V en nu schepen. Wouter was ook Chiroleider en intussen tien jaar voorzitter van rugbyclub Pitbulls.” (ema)

Meer nieuws uit de Kempen

citta Kempen

Mobiliteit in de Kempen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio