Archiefbeeld AZ Monica. 

Archiefbeeld AZ Monica. © rr

Bejaard koppel belandt met wagen op het dak vlak voor ingang ziekenhuis

Deurne -

Een bejaard koppel (83 en 81) is dinsdagmiddag met hun wagen op het dak beland, vlak voor het AZ Monica op de Florent Pauwelslei in Deurne. Beiden zijn gewond naar het ziekenhuis gebracht. Het incident gebeurde door een misgelopen parkeermanoeuvre.

nelo

Rond 15 uur belandde de auto op het dak aan de Florent Pauwelslei, vlak voor de ingang van het AZ Monica. Het medisch personeel snelde naar buiten om de inzittenden van de wagen de eerste zorgen toe te dienen.

“De brandweer kwam ter plaatse om de bejaarde bestuurder uit zijn voertuig te bevrijden”, vertelt Wouter Bruyns, woordvoerder van de Antwerpse politie. “Het slachtoffer is overgebracht naar de dienst spoedgevallen voor verzorging. De man van 83 jaar verkeerde niet in levensgevaar.” Zijn passagier, een vrouw van 81 jaar is ook naar het ziekenhuis gebracht. Zij liep lichte verwondingen op.

De wagen belandde op het dak na een misgelopen parkeermanoeuvre. “Tijdens het inparkeren raakte de wagen van de slachtoffers met de achterkant een geparkeerde taxi”, legt Bruyns uit. “De wagen schoot vooruit en ging met het rechter voorwiel de stoep op, schuin tegen een bord dat een fietsroute aangeeft. Zo belandde de wagen op het dak.”

De auto is getakeld en de brandweer heeft de rijbaan weer schoongemaakt. Rond 16.25 uur kon het openbaar vervoer en het andere verkeer er weer door.

CITTA

Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio