Verkeer aan de Kennedytunnel. 

Verkeer aan de Kennedytunnel. © Victoriano Moreno

Kennedytunnel en vier andere tunnels krijgen slagbomen

Antwerpen -

De Kennedytunnel krijgt slagbomen, zodat hij kan worden afgesloten bij incidenten. Dat meldt het Agentschap Wegen en Verkeer woensdag. Ook aan de Craeybeckxtunnel, Beverentunnel en Tijsmanstunnel in Antwerpen zullen slagbomen worden gebruikt, net als aan de Vierarmentunnel ten oosten van Brussel.

Bron: Belga

Het gaat om vijf tunnels die op het drukke Trans Europese vervoersnetwerk (TERN) liggen. Om het verkeer tijdig af te remmen en weg te leiden, worden er boven de snelweg portieken geplaatst met dynamische verkeersborden. Die zullen de toegelaten snelheid stelselmatig verlagen en de automobilisten waarschuwen. Ter hoogte van de laatste afrit komen er ook verkeerslichten.

Aan de Beverentunnel, op de R2, werden al slagbomen geplaatst. Aan de Craeybeckxtunnel, op de E19, worden ze momenteel geïnstalleerd en in september in gebruik genomen. De overige drie tunnels – de Kennedytunnel, de Tijsmanstunnel en de Vierarmentunnel – worden in het najaar afgewerkt.

Omdat de slagbomen meerdere rijstroken overbruggen, zijn ze behoorlijk groot. Zo worden er aan de Craeybeckxtunnel slagbomen tot 14 meter geïnstalleerd.

De totale kostprijs bedraagt ongeveer 7 miljoen euro. Europa neemt daarvan 2,6 miljoen voor haar rekening.

CITTA

Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio

MEER OVER Meest gelezen