©  BELGA

Matthias Casse, de dag nadien: “Mijn medaille lag de hele nacht op het andere bed”

De mannen van de Belgian Tornados lopen voorbij in het olympisch dorp wanneer ze Matthias Casse de dag na zijn bronzen plak, treffen. Kevin, Jonathan en Dylan Borlée, Jonathan Sacoor en Alexander Doom willen gelijk eens voelen hoe een olympische medaille er nu echt uitziet. Casse lacht. “Mijn kamer bestaat uit twee bedden. Mijn medaille lag op het andere bed, samen met mijn rugzak. En ik vertrouw mijn roomie Toma (Nikiforov), die het appartement deelt met mij, dat hij die medaille liet liggen tijdens de nacht (lacht).”

Hans Jacobs in Tokio

LEES OOK: Bronzen Casse: “Zelfs geblesseerd speelde ik mee voor goud”

Aan wie hij deze medaille opdraagt? “Aan heel veel mensen, en mijn familie is er een van.” Zijn mama, die er absoluut bij wilde zijn maar de Spelen nu moest missen, heb ik al twee keer gebeld. Eerst in de zaal nog, later op de kamer, rustiger, samen met mijn oudste broer. Mijn ouders en familie hebben het thuis gevolgd op een groot scherm. Een paar tantes waren ook uitgenodigd… Voor hen was dat wel plezant. En met Dirk heb ik uiteraard ook al contact gehad.”

Dirk Van Tichelt, voor wie Casse sparringpartner was in Rio 2016, postte ‘fuck’ na zijn halve finale. Casse: “Ik heb niet zo makkelijk de slaap kunnen vatten, logisch. Ik heb die halve finale wel een paar keer door mijn hoofd laten spelen, althans stukken ervan (lacht). Wat had ik anders kunnen doen?”

Nu is het voor onbepaalde tijd genieten – de coach legt hem geen deadline op om weer te beginnen maar laat het van Casse zelf afhangen -, wat vakantie nemen en de schouder laten helen. Casse vocht met pijnstillers nadat hij vier weken voor de Spelen blesseerde na een val. Casse: “Ik voel de pijn in mijn schouder nu wel wat meer, ja, nu de wedstrijdadrenaline weg is. Ik voel over mijn hele lichaam pijn, dat is altijd zo na een wedstrijd: mijn nek, mijn rug, alles doet wat zeer, ik ben zo diep gegaan.”

En ja, voor het wie het nu absoluut wil weten: Matthias Casse is nog single. “Daarvoor had ik voor de Spelen geen tijd. We zien wel.”

 

 ©  BELGA

MEER OVER Olympische Spelen Tokio