De Vrijheid krijgt ook dit jaar geen creaties met bloemen en groenten. 

De Vrijheid krijgt ook dit jaar geen creaties met bloemen en groenten. © ram

Niet corona, maar ziekte bij hoofdontwerper trekt streep door Groenten en Bloemen

Hoogstraten -

Net als vorig jaar komt er geen openluchttentoonstelling Hoogstraten in Groenten en Bloemen. Niet door de coronamaatregelen, maar door de gezondheidstoestand van hoofdontwerper Tom De Houwer.

Ronny van den Ackerveken

Hoogstraten in Groenten en Bloemen vindt al 23 jaar plaats tijdens het derde weekend van september. De voorbereidingen waren al gestart, maar worden noodgedwongen stopgezet. “We hielden vooraf rekening met verschillende uitdagingen en de richtlijnen van de federale overheid”, zegt schepen van Cultuur Arnold Wittenberg (Hoogstraten Leeft). “Een normale editie leek haalbaar. Helaas heeft het coronatijdperk ook een grote impact gehad op de gezondheid van hoofdontwerper Tom De Houwer. Daarom zag hij zich genoodzaakt om zijn verdere bijdrage aan de voorbereiding van het evenement voor dit jaar stop te zetten.”

Grote teleurstelling

VVV Hoogstraten heeft samen met de projectcoördinator alternatieven onderzocht. Uiteindelijk werd beslist om het evenement te verplaatsen naar 2022. Vorig jaar bleef Hoogstraten in Groenten en Bloemen beperkt tot een projectie in het begijnhof, maar dat zit er deze keer niet in. “Het is een grote teleurstelling voor de vele vrijwilligers en medewerkers van het stadsbestuur. Ook voor de horeca, winkeliers, Coöperatie Hoogstraten en andere sponsors. Tegelijk zijn we verheugd dat hoofdontwerper Tom De Houwer zich na een periode van herstel opnieuw voluit wil engageren voor 2022.” (ram)

MEER OVER

Meer nieuws uit de Kempen

Mobiliteit in de Kempen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio