De gemeente Beerse schenkt een euro per inwoner aan de hulpactie van het Rode Kruis voor de slachtoffers van de watersnood. 

De gemeente Beerse schenkt een euro per inwoner aan de hulpactie van het Rode Kruis voor de slachtoffers van de watersnood. © Marc Gysens

Beerse schenkt 18.500 euro aan slachtoffers watersnood

Beerse

Het schepencollege van Beerse besliste om een euro per inwoner te schenken aan het Rode Kruis om de slachtoffers van de watersnood te helpen.

Het noodweer van 14 juli en 15 juli heeft ook een diepe indruk nagelaten bij het lokaal bestuur van Beerse. “We leven mee met de vele landgenoten die getroffen zijn door de wateroverlast”, zegt Ingrid Van Genechten (CDE-Vlim.be), waarnemend burgemeester in Beerse. “De afgelopen dagen heeft een aantal Beersenaren initiatieven opgezet om spullen en geld in te zamelen voor de getroffenen. Het lokaal bestuur wil iedereen bedanken voor zijn of haar solidariteit.”

Het college van burgemeester en schepenen wil de solidariteitsactie van Rode Kruis Vlaanderen ondersteunen en een financiële bijdrage leveren aan de noodhulp voor de getroffenen van deze watersnood. De gemeente besliste om 1 euro per inwoner te schenken aan de organisatie, wat neerkomt op in totaal 18.500 euro. (bvdl)

MEER OVER

Meer nieuws uit de Kempen

citta Kempen

Mobiliteit in de Kempen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio