De Nikelaan kreeg eerder ook al een opknapbeurt. 

De Nikelaan kreeg eerder ook al een opknapbeurt. ©  mto

Nikelaan maand afgesloten door werken

Meerhout, Laakdal -

Net na de opening van de brug aan Genelaar-Langvoort wordt de buurt rond de bedrijfssite van Nike opnieuw geconfronteerd met een werf. Vanaf volgende week vernieuwt het Agentschap Wegen en Verkeer gedurende een maand het wegdek in een deel van de Nikelaan in Meerhout.

Om de kwaliteit en het rijcomfort te verbeteren, wordt langs de N156 de oude betonbaan opgebroken en vervangen door een rijweg in asfalt. De werfzone start ter hoogte van poort F van de Nikesite, daar waar in 2019 de vorige werfzone stopte.

De nieuwe werkzaamheden gebeuren over een afstand van 300 meter, tot voor de bocht tegenover de toegang van het bedrijf BCTN. Als het weer geen roet in het eten gooit, wordt de vernieuwing uitgevoerd in augustus, vlak na de bouwvakantie.

 

 ©  RR

Tijdens de werken wordt de werfzone volledig afgesloten voor verkeer. Hierdoor is de Nikelaan tijdelijk onderbroken. Vanuit Laakdal en Ham is de Nikelaan nog toegankelijk, maar ze loopt dood ter hoogte van de werfzone. Er wordt een omleiding voor doorgaand verkeer voorzien langs de E313 via de opritten Ham (25) en Geel-Oost (24). Fietsverkeer kan via Langvoort blijven rijden.  (af)

MEER OVER Mobiliteit Kempen