Rudy Bosmans met zoon Bart, de vierde generatie in het bedrijf.  

Rudy Bosmans met zoon Bart, de vierde generatie in het bedrijf.  ©  Dirk Vertommen

Bosmans Slaapcomfort laat klanten meegenieten van tachtigste verjaardag

Heist-op-den-Berg -

Bosmans Slaapcomfort Center in Heist-op-den-Berg bestaat tachtig jaar. De zaak is al vier generaties in familiehanden en begon ooit als meubelmakerij. Tegenwoordig brengt ze een groot assortiment aan slaapartikelen samen in een ruime toonzaal op de Liersesteenweg (N10). Ter ere van het tachtigjarige jubileum kunnen geïnteresseerden nog tot eind dit jaar meedingen naar enkele waardevolle prijzen.

Kristof Van Rompaey

Inzicht in houtbewerking en de wil om er iets mee te doen. Daaraan had stamvader Denis Bosmans genoeg toen hij in 1941 met zijn kleine meubelmakerij begon. Twaalf jaar later stapte zoon Raymond er mee in. In 1961 was de zaak groot genoeg om een nieuw pand op de Liersesteenweg in Heist-op-den-Berg te vullen, schuin tegenover het pand van het huidige Bosmans Slaapcomfort, dat in 1981 opende. Een tijdlang runde de familie winkels langs weerskanten van de N10.

“In de jaren zestig hadden mensen bij de aankoop van een slaapkamer minder aandacht voor matrassen en lattenbodems. De nadruk lag nog altijd meer op schoonheid dan op comfort”, legt huidig zaakvoerder Rudy Bosmans uit. Hij stapte in 1979 mee in de familiezaak. “Vanaf de jaren negentig (toen Rudy zaakvoerder werd, red.) is dat duidelijk beginnen te veranderen. Ambachtelijke, massieve meubels zoals wij ze maakten, spraken het jonger publiek bovendien steeds minder aan. Dan moet je keuzes maken.”

In 1961 opende de familie Bosmans een eerste winkelpand op de N10. Twintig jaar later volgde een tweede pand aan de overkant. Daar zit het familiebedrijf nu nog steeds.

In 1961 opende de familie Bosmans een eerste winkelpand op de N10. Twintig jaar later volgde een tweede pand aan de overkant. Daar zit het familiebedrijf nu nog steeds. © rr

Het familiebedrijf begon zich daarom steeds meer in slaapartikelen te specialiseren. In 2004 was de omvorming compleet. “Sindsdien brengen we alle grote slaapmerken samen onder een dak. Daardoor kan ons team eenvoudig advies op maat geven ”, legt Rudy uit. “Een belangrijke volgende stap was de modernisering van ons pand in 2015. We hebben nu een toonruimte van zo‘n tweeduizend vierkante meter, uitsluitend gevuld met bedden, matrassen en aanverwante artikelen, zoals bedtextiel. De prijzen beginnen vanaf het middensegment en gaan tot de meest exclusieve merken die zich specialiseren in natuurlijke materialen.”

Online pionier

Tegenwoordig ontfermen Rudy en zijn vrouw Annemie Yskout zich vooral over administratieve zaken. Annemie staat ook in voor de e-commerce website. Rudys’ zus Greta werkt als verkoper en verantwoordelijke voor bedtextiel. Het klantencontact vertrouwt Rudy onder meer toe aan zoon Bart -de vierde generatie- en diens echtgenote Elke Cuypers.

Drie generaties samen op de familiefoto.

Drie generaties samen op de familiefoto. © rr

“Met onze website waren we tijdens de vroege jaren 2000 een pionier in onze sector”, geeft Rudy nog mee. “Tegenwoordig is de site drietalig. We bereiken er dus een groot publiek mee, zelfs tot buiten de landsgrenzen. Mede dankzij de site komen mensen trouwens van behoorlijk ver om ons aanbod hier ter plaatse te komen bekijken.”

Al sinds januari geeft het jarige Bosmans Slaapcomfort Center waardevolle prijzen weg, van een slaapkamer make-over en een nieuw bed tot een overnachting in Amsterdam en kwaliteitsvol beddengoed. De eerste twee wedstrijden met telkens twintig prijzen zijn intussen afgesloten. De huidige wedstrijd loopt nog tot en met 20 september. Deelnemen kan online.

80jaar.slaapcomfort-center.be/wedstrijd, www.slaapcomfort-center.beMEER OVER

Meer nieuws uit regio Mechelen

DOEN! in Mechelen

Mobiliteit in Mechelen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio