De nieuwe blauwe zak is een succes. 

De nieuwe blauwe zak is een succes. © Leo De Nijn

Gezinnen sorteren in nieuwe blauwe zak 7% meer plastic dan vorig jaar

Mechelen -

Intercommunale Ivarem, die in de meeste gemeenten in het arrondissement Mechelen het afval verwerkt, zegt dat de invoering van de nieuwe blauwe zak een succes is. Er werd dit jaar in vergelijking met 2020 al méér dan 7% meer pmd ingezameld.

Sinds januari van dit jaar mag er meer afval in de nieuwe blauwe pmd-zak. Naast wat er altijd in mocht, mogen er nu ook plastic zakjes, botervlootjes, yoghurtpotjes, folies en champignondoosjes in. En dat is een succes. 

“Door de intrede van de nieuwe pmd-zak verdween ook de roze zak voor plastics. Recente cijfers tonen aan dat de nieuwe blauwe pmd-zak een groot succes is. Er werd dit jaar al meer dan 7% meer pmd ingezameld dan vorig jaar met de pmd-zak en de roze zak samen”, zegt Filip Van Assche, woordvoerder van Ivarem. Zo stijgt de ingezamelde hoeveelheid plastics (pmd + roze zakken) van 2.979 ton in de eerste 5 maanden van 2020 naar 3.199 ton (enkel pmd) in de eerste 5 maanden van 2021. Dit is een stijging met 7%.

“En dat ondanks dat de gezinnen nu maar één zak hebben om plastic in te zamelen. We zijn op de goede weg”, zegt Van Assche. (ldn)

 

 © rr

Aangeboden door onze partners

Mobiliteit in Mechelen

Vastgoed

Jobs in de regio