Klaas en Hilde openen binnenkort hun feestschuur ’t Oudt School. 

Klaas en Hilde openen binnenkort hun feestschuur ’t Oudt School. © Leo De Nijn

Pop-up biedt lekkers aan op binnenplein van ’t Oud School

Hombeek -

Klaas Van Opstal en Hilde Lemmens, de eigenaars en bewoners van hoeve ’t Oudt School, pal onder de Sint-Martinuskerk in Hombeek (Mechelen) openen dit najaar een gloednieuwe feestschuur. Als opwarmer pakken ze op 14 en 15 augustus uit met een pop-upweekend waar bezoekers kunnen genieten van een diner of lunch.

Leo De Nijn

Het is ondertussen drie jaar geleden dat het echtpaar de oude boerderij in de Sint-Martinusstraat aankocht om het pand te renoveren. Corona stak veel stokken in de wielen. De horeca bleef maanden gesloten. De feestschuur had vorige zomer al moeten opengaan. “Maar we zijn erin blijven geloven dat er ons betere tijden te wachten staan”, luidt het bij het ondernemerskoppel. Het renovatieproject ’t Oud School is ook het sluitstuk van de vernieuwing van het hele Hombeekse dorpshart.

In de negentiende-eeuwse hoeve was ooit het eerste schoolgebouw van het dorp gevestigd. Daarna werd het de herberg ’t Oudt School. De herberg sloot in 1917 de deuren en werd een privéboerderij. Toen die activiteiten werden stopgezet, is het gebouw stilaan beginnen verkommeren. De stad Mechelen kocht de site aan in het kader van de vernieuwing van de Hombeekse dorpskern.

Authentieke elementen

Klaas en Hilde kochten de boerderij van de stad over en namen de tijd om de site te renoveren. Klaas heeft een bedrijf in tuinaanleg en -onderhoud en aanleg van zwemvijvers. Door corona kon hij heel veel zelf renoveren. “We hebben zo veel mogelijk authentieke elementen proberen te behouden en hergebruiken. Daar zijn we goed in gelukt”, vertelt de ondernemer.

 

 © Leo De Nijn

Zomerbar

Ondertussen is het koppel in de gerenoveerde hoeve – op de vroegere hooizolder – komen wonen en zijn ze gestart met zomerbar Bar Lei. Maar het grote doel blijft de opening van feestschuur ’t Oudt School, het sluitstuk in het renovatieproject. Dit najaar wordt de zaak geopend. Er kunnen nu al boekingen gebeuren. “Dat gaat van familiefeesten, babyborrels en huwelijken tot businessmeetings en productvoorstellingen. We hebben vijftig zitplaatsen ter beschikking. We verhuren de feestschuur samen met het binnenhof met pergola waar voldoende ruimte is om te barbecueën en recepties te organiseren”, geeft het koppel mee.

Het concept zit goed in elkaar. “We werken samen met een vaste traiteur, Repas Catering uit Mechelen. Huurders en feestvierders kunnen kiezen uit een breed aanbod. Dat gaat van breughelfeesten, barbecues tot een gezellig etentje met sharing dishes op de binnenplaats van de nieuwe zaak. Leuk om wat gerechtjes te delen en we zorgen ook voor muziek met een liveband”, vertelt Klaas overtuigend.

Pop-up

Op zaterdag 14 en zondag 15 augustus tovert het koppel het binnenplein van ’t Oudt School om tot een pop-uplocatie, waar bezoekers kunnen genieten van een viergangenmenu met gevarieerde sharing dishes. Op zaterdag is er een early dinner van 17.30 tot 20u en een late dinner van 20.30 tot 0.30u. Op zondag serveren ze een lunch en een early dinner.

Inschrijven kan per mail via toudtschool@telenet.be
Aangeboden door onze partners

Mobiliteit in Mechelen

Vastgoed

Jobs in de regio