Chiro Berg moest eind vorige week vroegtijdig het zomerkamp in Retie opbreken nadat verschillende leden positief op corona hadden getest. © Chiro Berg

Besmettingen bij Chiro Berg lopen op tot vijftigtal

Meerhout, Retie, Kempen -

De coronatests die bij leiding en leden van Chiro Berg uit Meerhout zijn afgenomen, wijzen uit dat 49 van de kinderen en jongeren besmet zijn. De uitbraak zorgt ook voor een opstoot in Kempense besmettingscijfers.

Hans Otten

Chiro Berg moest eind vorige week vroegtijdig het zomerkamp in Retie opbreken nadat verschillende leden positief op corona hadden getest. Het cijfer van een veertigtal besmette personen is intussen naar een vijftigtal opgelopen. “We tellen voorlopig 49 positieve testen”, zegt burgemeester Nele Geudens (CD Meerhout). “Vrijdag worden alle 130 betrokkenen, zowel kinderen als leiding, nog een keer getest. Ik verwacht dat dit getal nog wel eens kan stijgen. Ik pleit er daarom voor om de quarantainemaatregelen goed te volgen, ook wie al een of twee keer gevaccineerd is en zelfs bij de eerste test negatief bleek.”

De situatie bij Chiro Berg drijft ook het totale besmettingscijfer in de Kempen op. Waar Meerhout in de voorgaande dagen een toename kende van zes à zeven besmettingen per week, loopt dat nu in één klap op tot vijftig. Net voor die opstoot had het cijfer in de Kempen zelfs een kleine neerwaartse knik genomen, van gemiddeld 61 besmettingen per dag op vrijdag naar 58 op zaterdag. Op dinsdag schiet het weer ineens door naar 69 per dag.

Toch kent Hoogstraten met 53 besmettingen in de voorbije week een nog grotere aangroei dan Meerhout. Daarna volgen Geel (+47), Herentals (+36), Mol (+31) en Kasterlee en Turnhout (elk +28). In elf van de 27 gemeentes lag de toename in de voorbije week wel lager dan in de week voordien. (ho)

MEER OVER Coronavirus

Aangeboden door onze partners

Meest gelezen

Vastgoed

Jobs in de regio