De wegversmallingen die vroeger al in de Klein Gentstraat stonden, keren tijdelijk terug. 

De wegversmallingen die vroeger al in de Klein Gentstraat stonden, keren tijdelijk terug. © RR

Versmallingen weren sluipverkeer uit Klein Gentstraat

Grobbendonk, Herentals -

De gemeente Grobbendonk brengt opnieuw wegversmallingen aan in de Klein Gentstraat en Capuynestraat om het sluipverkeer tussen deelgemeente Bouwel en Herentals te ontmoedigen. Herentals dringt aan op een tractorsluis.

Hans Otten

De route Klein Gentstraat-Capuynestraat-Langenheuvel is niet alleen erg geliefd bij fietsers, maar ook bij automobilisten die via Herentals-Industrie snel naar Bouwel willen doorsteken. Dat sluipverkeer nam nog sterk toe sinds het door de werkzaamheden op de N13 in Grobbendonk niet langer mogelijk is om via deze gewestweg in Bouwel te geraken. Nadat het gemeentebestuur van Grobbendonk het traject begin dit jaar al tot zone 30 had omgevormd, grijpt het terug naar een eerder gehanteerde maatregel.

“We gaan opnieuw wegversmallingen plaatsen, omdat de omgeving te veel zwaar vervoer te verwerken krijgt”, klinkt het bij het gemeentebestuur. “Dit is maar een tijdelijke, snelle oplossing van de overlast, maar op termijn moeten we naar een duurzamere oplossing zoeken. Met het stadsbestuur van Herentals werd deze tijdelijke maatregel besproken.” Dat stadsbestuur dringt aan op een plaatsing van een tractorsluis, zoals buur Herenthout een plaatste op Zelle, op vijftig meter van de Klein Gentstraat. Maar dat vormt nu voorwerp van verder intergemeentelijk overleg.

De wegversmallingen dwingen het verkeer tot beurtelings passeren. Die betonnen obstakels komen vijftig meter voorbij de achterinrit van DCM in de Klein Gentstraat en aan het begin van de Capuynestraat, net voorbij het kruispunt met de Zellestraat komende van Langenheuvel.

Aangeboden door onze partners
Meer nieuws uit de Kempen

citta Kempen

Mobiliteit in de Kempen

Vastgoed

Jobs in de regio