© ATV

KSA Mortsel na evacuatie in Dranouter kampeerweide: “Gelukkig valt de schade mee”

Mortsel -

Na de evacuatie van hun kampeerweide in Dranouter maandagavond was het voor KSA Mortsel dinsdag een dag van afbreken en spullen verdelen onder de leden.

Filip Spoelders

Er heerste een bedrukte sfeer dinsdag bij de lokalen van KSA Mortsel aan de Van Dijckstraat. Nadat de jeugdvereniging eerder niet naar de Ardennen had kunnen afreizen door de overstromingen, kregen de leden de festivalweide van Dranouter aangeboden als alternatief. Op deze locatie verliep alles perfect tot hevige regenbuien maandagavond ook daar voor wateroverlast zorgden. Zo’n 140 leden werden geëvacueerd en de opgetrommelde ouders brachten hun kinderen naar huis, een rit van een dikke twee uur.

De brandweer Westhoek stond maandag mee in voor het transport van droge handdoeken, eten en drank die onder andere kwam van lokale bakkers, handelaars en hotels.

Een dag later konden de kinderen hun persoonlijke spullen die in Dranouter snel bij elkaar werden gepakt aan de lokalen in Mortsel komen ophalen. Tientallen slaapzakken en matten, schoenen en andere spullen werden in een stille sfeer uitgezocht.

Ondertussen bleef de leiding in Dranouter om het kamp verder af te breken. “Gelukkig hebben we niet echt schade opgelopen aan onze tenten. Het is jammer dat dit moest gebeuren nadat we eerder niet naar de Ardennen konden. Maar de evacuatie verliep eigenlijk vlot. We gaan nog een dag door met afbreken. Na een laatste overnachting komen wij woensdag ook naar huis”, geeft Liv Verstappen van de hoofdleiding aan.

Normaal had het kamp tot donderdag geduurd. Voorlopig werd nog niet nagedacht over een mogelijk alternatief om deze verloren dagen nog met een activiteit in te halen. Vanuit Mortsel kreeg de vereniging veel steun. De zoektocht naar geschikte lokalen om de tenten te laten drogen kon dinsdag al worden afgerond. “We hebben verschillende voorstellen gekregen waardoor we zeker goed geholpen zullen worden bij onze thuiskomst met de materialen.”

Vastgoed

Jobs in de regio