©  AFP

Simone Biles na mislukte sprong en opgave in teamfinale turnen: “Ik worstel intern met wat dingen”

In de teamfinale turnen gaf Simone Biles dinsdag op. De ‘GOAT’ van het vrouwenturnen ging de mist in op haar sprong, waarna ze in overleg ging met de dokters en besloot om niet verder te gaan. Volgens de Amerikaanse turnfederatie ging het om een medisch probleem, maar al snel werd geopperd dat er mentaal een probleem zou zijn. En daar bleek iets van waar. “Ik worstel intern met een paar zaken”, vertelde ze bij VTM Nieuws.

Uiteindelijk trok Biles na de mislukte sprong haar trainingspak terug aan en ging de catacomben in, al voegde ze zich later wel opnieuw bij haar teamgenoten. Turnen zat er niet meer in. Reserve Jordan Chiles moest haar vervangen en nam de oefening aan de brug met ongelijke leggers voor haar rekening.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Achteraf lijken er dan toch geen fysieke klachten te zijn. Wat wel duidelijk is: Biles voelt zich mentaal niet helemaal oké. Tijdens de uitzending op het Amerikaanse NBC vertelde één van de Amerikaanse coaches dat het probleem te maken had met mentale gezondheid. “Ik worstel intern met wat dingen, maar ik wil er niet veel over zeggen”, vertelde Biles in een korte reactie bij VTM Nieuws. “We vinden wel een oplossing. We hebben nog enkele dagen, dit is niet de laatste.”

Biles is individueel geplaatst voor alle toestelfinales en de allroundcompetitie en zal dus nog een aantal keer in actie komen. De Amerikaanse klaagde tijdens deze Spelen al langer over de hoge druk die op haar schouders rust. Na de teamkwalificaties - waarin de VS een zeer flauwe prestatie neerzetten - deelde ze haar gevoelens op Instagram: “Het was geen makkelijke dag en zeker niet mijn beste dag, maar ik ben erdoorheen gekomen”, gaf ze toe. “Ik heb echt het gevoel dat ik soms het gewicht van de ganse wereld op mijn schouders draag. Ik weet dat ik laat lijken alsof druk me niet beïnvloedt, maar soms is het moeilijk. De Olympische Spelen zijn geen grap!”

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

 

 ©  AP

 

 ©  AP

 

 ©  AFP

 

 ©  REUTERS

 

 ©  AP

 

 ©  EPA-EFE

Vastgoed

Jobs in de regio