De calisthenicstoestellen op de vernieuwde Scheldekaaien zouden een mogelijke stop kunnen zijn in één van verschillende routes in de sportieve applicatie van het district Antwerpen. 

De calisthenicstoestellen op de vernieuwde Scheldekaaien zouden een mogelijke stop kunnen zijn in één van verschillende routes in de sportieve applicatie van het district Antwerpen. ©  Ilse Prinsen

District ontwikkelt sportieve app om inwoners aan het bewegen te krijgen

Antwerpen -

Het district Antwerpen wil eind dit jaar een applicatie lanceren die inwoners van het district motiveert meer te bewegen in de openbare ruimte. “Met verschillende sportroutes willen we de gebruikers op die manier ook ons district laten ontdekken”, zegt districtsschepen van Sport en Innovatie Charlie Van Leuffel (N-VA).

Een app met een ruim aanbod aan loop- en fietsroutes die de Antwerpenaar moet motiveren meer te bewegen. Dat is de doelstelling van het district Antwerpen om eind dit jaar een nieuwe, sportieve applicatie in gebruik te kunnen nemen. De krijtlijnen zijn uitgezet: een aantal vaste routes, aangevuld met wisselende themaroutes doorheen het district, aangevuld met informatie en anekdotes over de diverse locaties. En dat alles gratis voor al wie interesse toont.

Nu rest enkel de zoektocht naar een bedrijf of ontwikkelaar die de app vorm wil geven. “De concrete invulling zal dus afhangen van wie er mee aan de slag gaat”, zegt districtsschepen van Sport en Innovatie, Charlie Van Leuffel (N-VA). “Maar we willen onze inwoners meer aan het bewegen krijgen op het openbaar domein. En voor wie nu al regelmatig sport in ons district, hopen we nieuwe, interessante routes aan te reiken. Op de routes kunnen bijvoorbeeld ook calisthenicstoestellen, die aanwezig zijn op het openbaar domein, worden opgenomen. Het is de bedoeling dat zowel jong en oud ermee aan de slag kunnen en gebruikers ook hun eigen routes kunnen maken in de app.”

Het district voorziet voor het project een jaarlijks bedrag van 20.650 euro (exclusief btw), plus een som van 95.000 euro voor de verdere ontwikkeling en het onderhoud van de app.  (jas)

CITTA

Aangeboden door onze partners

Vastgoed

Jobs in de regio