Yvonne en Hanne hebben de Graanbar sfeervol ingericht.  

Yvonne en Hanne hebben de Graanbar sfeervol ingericht.  © ram

Zomerbar verscholen in cirkel op maïsveld: Graanbar is klaar voor eerste bezoekers

Meerle -

In een grote cirkel in een maïsveld op Leembeek in Meerle (Hoogstraten) is de voorbije weken hard gewerkt aan een nieuwe zomerbar. De Graanbar gaat op woensdag 28 juli voor de eerste keer open.

Het initiatief voor de Graanbar op de speciale locatie komt van vriendinnen Yvonne Christiaensen en Hanne Pauwels. “Voor het meubilair en de toog in het midden van de cirkel zijn meerdere soorten hout gebruikt”, zegt Yvonne. “We hebben veel te danken aan de helpende handen van onder andere onze vaders en schoonpapa’s om de Graanbar op te bouwen. De maïs is op hoogte en zorgt ervoor dat de bezoekers beschut tegen de wind van hun drinken kunnen genieten. De 5.000 zonnebloemen staan ook in volle bloei.”

Van stress is bij de dames weinig te merken. “We zijn goed voorbereid”, vertelt Hanne. “Hoe langer we ermee bezig waren, hoe meer het besef kwam dat de Graanbar niet eenmalig is. Op de kaart staan enkele streekbieren. De cocktail Graanbar heeft graanjenever als een van de ingrediënten en een van de mocktails is gemaakt met Hoogstraatse aardbeien. Elke dag komt er ook een foodtruck langs van 16 tot 20u.”

De Graanbar is van 28 juli tot 22 augustus open, uitgezonderd maandag en dinsdag. (ram)

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio