De Grote Kleinvelokeskoers rijdt op zondag 22 augustus weer door de straten van Vlimmeren tijdens de 51ste Worstenfeesten. © Bart Van den Langenbergh

Worstenfeesten gaan door zonder mondmaskers en social distancing: “Feesten zoals vroeger”

Vlimmeren -

De 51ste Worstenfeesten in Vlimmeren (Beerse) kunnen na een jaar afwezigheid dan toch plaatsvinden van vrijdag 20 augustus tot en met zondag 22 augustus. De feestvierders kunnen zelfs uit de bol gaan zonder mondmasker en social distancing. Maar ze moeten wel een geldig Covid Safe Ticket kunnen voorleggen. “Iedereen zal zich opnieuw kunnen uitleven als vroeger”, zegt Luc Dockx van de Worstenfeesten.

Bart Van den Langenbergh

Terwijl het ene grote evenement na het andere sneuvelt, kunnen de Worstenfeesten in Vlimmeren van 20 tot 22 augustus dit jaar toch plaatsvinden. De organisatie heeft hiervoor belangrijke knopen doorgehakt en vooral strenge richtlijnen uitgestippeld om het feestweekend volledig coronaveilig te laten verlopen. “We maken ons in Vlimmeren op voor het eerste grote Covid Safe evenement van het jaar in de ruime regio. Dat gaat natuurlijk gepaard met alle verplichte en nodige veiligheids -en gezondheidseisen”, vertelt een tevreden Luc Dockx van de Worstenfeesten. “Alle, maar dan echt alle bezoekers, medewerkers en leveranciers vanaf 12 jaar krijgen op alle drie dagen enkel toegang tot het afgesloten feestterrein op vertoon van een geldig Covid Safe Ticket. Dit ticket kan je digitaal of op papier krijgen, wanneer je minstens twee weken volledig gevaccineerd bent of met een PCR-test of antigeentest. Jongeren onder de 12 jaar krijgen steeds toegang tot het feestterrein.”

Feesten zoals vroeger

Door de coronaperikelen konden de Worstenfeesten in augustus 2020 voor de eerste keer in een halve eeuw niet plaatsvinden. Het Worstenfeestencomité bezorgde toen nog gratis worsten aan de inwoners van Vlimmeren, maar dat was slechts een doekje voor het bloeden. “Wat iedereen nu al anderhalf jaar lang wil gaan doen, kan eindelijk weer. Feesten zoals vroeger kan opnieuw vanaf het voorlaatste weekend van augustus”, benadrukt Luc Dockx. “En wanneer je op het veilige feestterrein binnen bent, zal iedereen zich opnieuw kunnen uitleven zoals vroeger. Geen social distancing, geen mondmaskers, alleen maar feesten en plezier maken.”

Niels Destadsbader en Metejoor

Het programma van de Worstenfeesten ziet er weer veelbelovend uit met optredens en animatie voor alle leeftijdsgroepen. “We kunnen uitpakken met een grote naam als Niels Destadsbader op vrijdagavond. Hij treedt in Vlimmeren exclusief op voor de Kempen deze zomer. Samson & Marie komen op zaterdagnamiddag en Dorothee Vegas en Like Maarten op zaterdagavond”, somt Luc Dockx op. “Metejoor en de Snollebollekes laten de duizenden feestvierders op zondagavond eindelijk weer eens voluit ervaren hoe plezant de Worstenfeesten in Vlimmeren kunnen zijn.”

De traditionele kinderkleinvelokeskoers op zaterdag en de Grote Kleinvelokeskoers op zondag gaan ook weer door. De ticketverkoop voor de 51ste Worstenfeesten loopt intussen als een trein.

www.worstenfeesten.be

MEER OVER Blikvangers Kempen

Aangeboden door onze partners
Meer nieuws uit de Kempen

citta

Mobiliteit in de Kempen

Vastgoed

Jobs in de regio