Oud-diamantbewerker André Ceulemans aan het werk. © rr

Heemkring zet ambachtslui in de kijker: “Ook Mechelse gastbrouwer van de partij”

Putte -

De Putse heemkring Het Molenijzer zet op zondag 8 augustus allerlei handwerkers in de kijker tijdens de jaarlijkse Ambachtendag op de Heuvel. De standhouders, onder wie diamantbewerkers, artisanale bakkers, glasblazers, keramisten en leerbewerkers, geven uitleg over hun vak en zorgen voor live demonstraties. Beeldhouwen, edelsmeden, weven en wolspinnen staan onder meer ook op het programma.

Kristof Van Rompaey

“Dit jaar zetten we keramiste Petra Aertzen mee in de schijnwerpers. Zij is bekend als de (voormalige) derde generatie zaakvoerster van Schoenen Leon in Putte”, meldt de heemkring. “Haar passie voor schoenen trekt ze door in haar vrije tijd. Tijdens de Ambachtendag kan je in het prieeltje van Alice Nahon een van haar topstukken bewonderen. In de schoenmakerij maakt ze je wegwijs in de fascinerende wereld van de keramiek.”

De Ambachtendag is gratis en vindt plaats van 12 tot 18u. Het heemmuseum en het Deposeum voor lingerie en ondergoed zijn dan ook open. “Op onze beide zomerterrassen kan je aan democratische prijzen genieten van drankjes en hapjes, waaronder ijs en frietjes”, laat de heemkring nog weten. “Dit jaar neemt voor het eerst ook een gastbrouwer deel aan onze Ambachtendag: brouwerij Misty Moon, het geesteskind van Mechelaar Marc De Laet. Zij komen langs om iedereen te laten proeven van hun Claire de Lune en Dark moon.”

Aangeboden door onze partners

Meest gelezen

Vastgoed

Jobs in de regio