‘Aspe’- en ‘Wittekerke’-acteur Michel Van Dousselaere overleden

De Vlaamse acteur Michel Van Dousselaere is maandag overleden. Hij was bekend voor zijn rol als commissaris Roger De Kee in ‘Aspe’ en Leo Deschryver in ‘Het goddelijke monster’. De Gentenaar die met zijn Nederlandse echtgenote Irma Wijsman in Amsterdam woonde, werd 73.

LEES OOK: Met Michel Van Dousselaere verliest Vlaanderen een karakterkop

De acteur leed al zeven jaar aan een zeldzame vorm van progressieve afasie, een hersenaandoening waardoor hij zijn spraakvermogen geleidelijk aan verloor en ook fysiek achteruitging.

In 2018 vertelde zijn vrouw Irma Wijsman in een documentaire over de ziekte, dat hij zijn aandoening geaccepteerd had. Toch wachtte Van Dousselaere lang om het nieuws bekend te maken.

Irma Wijsman en Van Dousselaere in 2018. 

Irma Wijsman en Van Dousselaere in 2018. ©  Merlijn Doomernik

“Alleen de acteurs wisten het. Dit werd zijn laatste rol en Michel wilde het perfect doen. Doordat hij een oortje in kreeg en iemand van productie de tekst souffleerde, merkte het publiek niets”, zei Irma toen.

Van Dousselaere nam in 2018 afscheid van het podium en publiek in De Roma in Borgerhout. Hij is bij het grote publiek vooral bekend om zijn rollen in ‘Aspe’ en ‘Het goddelijke monster’, maar de geboren Gentenaar speelde in tal van Vlaamse films en series. Hij was ook actief als regisseur.

ARCHIEF. Acteur Michel Van Dousselaere kan amper spreken door ziekte: “Dit is zijn afscheid van het acteren”

Danni Lowinski 

Danni Lowinski ©  vtm

Aspe 

Aspe ©  vtm

K3 Bengeltjes 

K3 Bengeltjes ©  pol de wilde-corelio

Aspe 

Aspe ©  vtm

Vastgoed

Jobs in de regio