De politie controleert ook extra op wegen waar trajectcontrole geldt. 

De politie controleert ook extra op wegen waar trajectcontrole geldt. © RR

Auto rijdt 148 km/u waar 70 km/u is toegelaten

Herselt, Hulshout -

Bij snelheidscontroles betrapte de politie Zuiderkempen een automobilist die aan een rotvaart van 148 km/u over de Aarschotsesteenweg in Herselt voorbij raasde. Daar geldt een regime van 70 km/u.

De Aarschotsesteenweg in Herselt is een baan waar trajectcontrole van kracht is, maar wie uit een zijstraat deze gewestweg oprijdt, wordt niet aan die controle onderworpen. Daarom voert de politie er soms halfweg snelheidscontroles uit. “De bestuurder mag zich verwachten aan een dagvaarding voor de politierechtbank”, klinkt het bij de politie. Voor de rest respecteerde 98% van de bestuurders er de snelheidslimiet.

Bij andere controles betrapte de politie ook enkele laagvliegers. In de bebouwde kom op de Grote Baan in Hulshout reden 56 van de 482 gecontroleerde bestuurders te snel. Enkelen van hen vlogen aan 81, 95 en 97 km/u voorbij de controlepost. Op de Provinciebaan hield 88% van de 491 automobilisten zich aan de limiet van 70 km/u. Van de zestig die te snel reden, drukten er drie het gaspedaal boven de 100 km/u. Bij een verkeerscontrole bleek één bestuurder dronken achter het stuur te zitten. Bovendien reed hij onverzekerd en ongekeurd. Zijn auto is in beslag genomen. (ho)

Aangeboden door onze partners
Meer nieuws uit de Kempen

citta Kempen

Mobiliteit in de Kempen

Vastgoed

Jobs in de regio