Wie nog op reis wil deze zomer of een evenement wil bezoeken moet wat extra moeite doen. ©  BELGA

Inwoners kunnen coronacertificaat gratis in bib afdrukken

Malle -

Wie deze zomer op reis wil of een evenement wil bezoeken, heeft daarvoor meestal een COVID-certificaat nodig. Inwoners van Malle die geen smartphone of printer ter beschikking hebben, kunnen hun COVID-certificaat nu ook gratis afdrukken in de bibliotheek.

Het COVID- of coronacertificaat geldt als bewijs dat je ofwel volledig gevaccineerd bent, ofwel recent een negatieve PCR-test hebt ondergaan, ofwel dat je tijdens het afgelopen half jaar corona hebt gehad en dus antistoffen hebt tegen het virus. Het coronacertificaat bevat een QR-code die je via je smartphone kan downloaden en opslaan. Dat kan via verschillende platformen zoals mijngezondheid.be, Mijn Burgerprofiel, myhealthviewer of via de mobiele app CovidSafe.be.

“Voor een papieren versie van je coronacertificaat kan je tijdens de openingsuren terecht in de bibliotheken van Oostmalle en Westmalle”, zegt Dries Van Dyck (DBM), schepen voor bibliotheek. “Breng zeker je e-ID en pincode mee. Die heb je nodig om op een van de computers in de bib te kunnen inloggen op één van bovenstaande platformen. Onze medewerkers van de bib staan klaar om je hierbij te helpen als je dat wil. Het afdrukken van een coronacertificaat is gratis.” kma

Aangeboden door onze partners

Meest gelezen

Vastgoed

Jobs in de regio