De plechtige opening van het gebouw van het Vogelopvangcentrum. © mgk

Vlaams geld voor lokale opvang wilde dieren en zwerfkatten

Brasschaat/Kapellen -

Vlaams minister voor Dierenwelzijn Ben Weyts (N-VA) maakt voortaan jaarlijks een geldsom vrij voor het Vogelopvangcentrum Brasschaat/Kapellen en Catdet, de poezenopvang van Odette Dendas.

De gemeente Brasschaat is eigenaar geworden van alle zwerfkatten. Daarom staat ze in voor het bekostigen van het voer dat de vrijwilligers kopen. Ook de verzekering van de vrijwilligers wordt door de gemeente betaald.

“Onze erkende opvangcentra, VOC en Catdet, krijgen nu elk jaarlijks een subsidie. Voor het VOC is dat 4.258 euro. Catdet krijgt 3.248 euro. Vroeger was dat niet meer dan een eenmalige toelage van 3000 euro. Dit gaat dus een stap verder”, zegt schepen voor Dierenwelzijn Karina Hans (N-VA).

“Met deze subsidies nemen we de kosten voor onze vrijwilligers uit handen. Ze kunnen ook gratis opleidingen volgen, op maat van de asielmedewerker. Dat moet leiden tot professionalisering. We willen de mensen ook oproepen geen dieren te kopen via fokkers of dubieuze adressen.” Wie een dier wil, kan best eerst een kijkje nemen op adopteereendier.be. Daar vind je alle dieren in Vlaanderen die op een baasje zitten te wachten”, voegt de schepen er nog aan toe.

Aangeboden door onze partners

Meest gelezen

Vastgoed

Jobs in de regio