De Sint-Apollonialaan heeft momenteel enkel een vrijliggend fietspad richting Centrum. 

De Sint-Apollonialaan heeft momenteel enkel een vrijliggend fietspad richting Centrum. © Tommy Maes

Rioleringsproject Achterbos verhoogt ook verkeersveiligheid Sint-Apollonialaan

Mol -

Het gemeentebestuur van Mol wil in de loop van 2022 starten met een rioleringsproject in Achterbos, dat ook de verkeersveiligheid op de Sint-Apollonialaan verhoogt. Het openbaar onderzoek loopt tot vrijdag 20 augustus.

Het rioleringsproject in Achterbos omvat twee grote onderdelen. Zo wordt het pompstation van Aquafin in de Boeretangsedreef vernieuwd en uitgebreid en een nieuwe grotere persleiding aangelegd naar het waterzuiveringsstation in de Borgerhoutsendijk.

Daarnaast wordt de oude riolering in de Sint-Apollonialaan, Sterrenstraat en Postelarenweg (deel tussen Sint-Apollonialaan en Tortelstraat) vervangen door een nieuw gescheiden rioolstelsel.

Fietspaden

De vernieuwing van de riolering biedt het gemeentebestuur de kans om een nieuw vrijliggend fietspad aan te leggen over de volledige lengte van de Sint-Apollonialaan. Op dit moment is er in de straat enkel een vrijliggend fietspad richting centrum. In de andere richting rijden fietsers nog op de rijbaan. Ook wil de gemeente Mol een voetpad aanleggen tussen Ambachtsstraat en Nijverheidsstraat. De bestaande fietspaden langs de Postelarenweg (deel tussen Sint-Apollonialaan en Tortelstraat) worden ook vernieuwd en op een later tijdstip komen de fietspaden tussen Tortelstraat en De Rooy aan bod.

Het kruispuntencomplex De Rooy - Sint-Appolonialaan - Bruggeske wordt ook eenvoudiger na de heraanleg.

Het kruispuntencomplex De Rooy - Sint-Appolonialaan - Bruggeske wordt ook eenvoudiger na de heraanleg. © Tommy Maes

De heraanleg van de Sint-Apollonialaan moet ook op andere vlakken de verkeersveiligheid verhogen. Zo worden alle kruispunten compacter waardoor ze een beter zicht geven op overstekende fietsers en voetgangers. Het kruispuntencomplex De Rooy - Sint-Apollonialaan - Bruggeske wordt eenvoudiger, onder meer omdat de bypass tussen De Rooy en Sint-Apollonialaan verdwijnt. Ook het kruispunt met Keirlandse Zillen en Nijverheidsstraat wordt herbekeken. Het nieuwe ontwerp geeft de as Keirlandse Zillen-Nijverheidsstraat maximale doorstroming.

Het openbaar onderzoek loopt tot en met 20 augustus. Tot die tij kan je enkele dossierstukken eenvoudig online raadplegen via www.omgevingsloket.be (dossiernummer OMV_2021071981). Je kan het digitale dossier ook digitaal opvragen bij de dienst omgeving of na afspraak komen inkijken bij de dienst omgeving in ’t Getouw. Na afloop van het openbaar onderzoek worden eventuele bezwaarschriften geëvalueerd en finaal beslist de Vlaamse overheid over het al dan niet verlenen van de omgevingsvergunning.  (mto)

Aangeboden door onze partners
Meer nieuws uit de Kempen

citta Kempen

Mobiliteit in de Kempen

Vastgoed

Jobs in de regio