Schepen Jan Oerlemans 

Schepen Jan Oerlemans © evdw

Ganzendries afgesloten voor doorgaand verkeer

Kalmthout -

De werken in Ganzendries beginnen dinsdag 3 augustus aan een nieuwe fase. Dan start de aannemer aan het kruispunt met de Kapellensteenweg en werkt zo richting Anjelierenlaan. Die werkzaamheden duren nog tot eind oktober. Tot dan is doorgaand verkeer er niet mogelijk.

De gemeente Kalmthout investeert in veilige schoolomgevingen. De Ganzendries waar De 4Sprong en het Erasmusatheneum gevestigd zijn, is daarbij aan de beurt. De rijweg wordt volledig anders ingericht.

Schepen Jan Oerlemans : “Aan de kant van de school komt een trottoir vanaf de Kapellensteenweg tot aan de Anjelierenlaan. Dat voetpad kunnen schoolkinderen gebruiken op weg naar school. De parkeerplaatsen komen langs de rijweg. Dat zorgt voor vlotter en veiliger in- en uitrijden en voor een beter zicht op de fietsers. Er zullen voldoende parkeerplaatsen overblijven voor de ouders en voor de buurtbewoners.”

Leerkrachten en ander personeel parkeren op een nieuwe parking op het schooldomein. Die is bereikbaar vanuit de Kijkuitstraat met toegang via het Erasmuspad. Dat pad wordt tot net na de oprit van de parking verbreed en als fietsstraat ingericht.

De schooltoegangen worden op de rijweg geaccentueerd door een ander patroon en een andere kleur voor de klinkers. Ook de zebrapaden zullen beter zichtbaar zijn.

www.kalmthout.be/ganzendries

(evdw)

Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio